• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да бе, да :cool: . Не очаквайте нещо ново - просто една симулация на работата на системата. Пращам ти го, дай поща.
saraneron - специалист
LazarGanev написа:
Да бе, да :cool: . Не очаквайте нещо ново - просто една симулация на работата на системата. Пращам ти го, дай поща.
semnik@gmail.com skype: nikiusa2
nnikbg - специалист
Най -много ми хареса симулацията с разширителния съд, щото в една друга тема беше голямо разискване що за животно е това.
Galy - специалист
Волф-а вчера направи 70 градуса и то в долната част на бойлера. Много съм доволен за сега наистина. Снощи го източих до 18 градуса температур...след малко ще видя какво се е случило от днешното слънце
LazarGanev - "Велик майстор"
Браво. Далеч си още от прегряване :)
naughty - специалист
Аз така и не разбрах какви са предимствата на затворена система под налягане пред отворена такава. Може ли някой да ме светне? Цялата тази тема илюстрира, че хем скъпо, хем опасно. Въпросът е защо? Има ли някакво предимство? Аз сложиш термосифон отворена система 220л и съм доволен.
Здравейте,
когато слънцето започне да залязва и топлата вода от бойлера започва да изстива без да има потребление.
Диференциалният термостат не изключва помпата и си мисля ,че топлата вода отива в колекторите.
И в най - топлите дни водата в бойлера не е повече от 40-45 градуса според термостата.
Може ли някакви насоки какво да правя?
Сиситемата е на 5 г. Всяка година майсторите си правят експерименти и ми писна от тях.
Миналото лято изобщо не я пуснах /карах си на ток/.
Имам 3 панела и 200л бойлер за 5 човека.
Бойлера е на приземния етаж , тръбите са около 15м. до колекторите ,а може и повече да са.
2v6 - майстор
naughty написа:
Аз така и не разбрах какви са предимствата на затворена система под налягане пред отворена такава. Може ли някой да ме светне? Цялата тази тема илюстрира, че хем скъпо, хем опасно. Въпросът е защо? Има ли някакво предимство? Аз сложиш термосифон отворена система 220л и съм доволен.
Аз се сещам за две предимства:
1. Бойлера може да се загрява над 100 градуса без да се изпарява от течността.
2. Разширителния съд може да се монтира където е удобно.
naughty - специалист
2v6 написа:
naughty написа:
Аз се сещам за две предимства:
1. Бойлера може да се загрява над 100 градуса без да се изпарява от течността.
2. Разширителния съд може да се монтира където е удобно.

да де ама

1) течността е водица и пълначката компенсира на момента
2) няма разширителен съд.. има преливниче отгоре на бойлера и на самата пълначка
saraneron - специалист
Системата под налягане е по-защитена от прегряване, което е основното и предимство пред отворената, която и при 90 градуса на водата може да заври!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31

Тема "Защита на слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: