Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BaiGrozdan - специалист
Окака Чука написа:
joro_vn написа:
Стига бе, цялото е жилище е към 45 квадрата, какви 15-17 киловата ???? 10-12 кВ са му предостатъчни.

Ха стига бре! :shock: Гения на математиката :-D Аз що ги сметнах не 45, а около 120 квадрата? :)
Щот съм писал м3, а не м2.
lux_e_on - специалист
Не си спомням за кой път го пиша,но е поне за трети.Камерата на камината е е примерно 5kW-реално топлоотдаване 2-2,5kW.Водна риза 10kW-реално 7kW.И каква излезе мощността на камина 15kW,май около 10 реално.Остава да реши човека ще си назначава ли печкар като едно време в армиятя или ще слага горивото по нарядко.
BaiGrozdan - специалист
Нямате ли идеи по моето питане? :?
Transporterr - специалист
BaiGrozdan написа:
според мен е техническа грешка, в противен случай за нещо като "юнга" би станало.. :? или дори за бойлерче за баня :)
смешното е че не са дали мощността и(поне пожелателната), което значи че просто са я сложили там, да има нещо.. :cool:

иначе
..Регулация на първичен и вторичен въздух.
да напълнят на другаря Бард душата :)
lux_e_on - специалист
Моето предложение е да сложиш радиатор и в хола,а на другия кръг да вържеш и радиатора в спалнята заедно със бойлера и лирата.
Прикачен файл:
de.JPG
de.JPG (70.1 KиБ) Видяна 9621 пъти
Последна промяна от lux_e_on на нед фев 12, 2012 5:12 pm, променено общо 1 път.
kok - специалист
кви два кръга за два радиатора лира и бойлер :shock: :? .аси и филма дето се вкарва човека :?
BaiGrozdan - специалист
Transporterr написа:
BaiGrozdan написа:
според мен е техническа грешка, в противен случай за нещо като "юнга" би станало.. :? или дори за бойлерче за баня :)
смешното е че не са дали мощността и(поне пожелателната), което значи че просто са я сложили там, да има нещо.. :cool:
Нещо не разбрах. За каква "юнга" става въпрос и кое е техническа грешка?За линка, който съм дал по-горе ли става въпрос?
kok написа:
кви два кръга за два радиатора лира и бойлер :shock: :? .аси и филма дето се вкарва човека :?
С колко кръга трябва тогава и какви тръби?
lux_e_on - специалист
Може и с един,предполагам това имаше предвид колегата.
BaiGrozdan - специалист
Колеги, помпата, ако е на топлата вода в коя посока трябва да нагнетява-към печката или към радиаторите?Въпроса сигурно е тъп, но не ми е ясна схемата.

Тема "локално парно в апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: