Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

В нас съм с локално парно на газово котле. Проблемът ми е, че един от радиаторите ми издава много досаден шум, въпреки че е обезвъздушен. Шумът не е тип ромолене на вода, а "брумчене", ако мога така да се изразя. Когато завия крана на радиатора шумът спира, което ме кара да мисля, че е нещо от радиатора или помпата на котлето е прекалено силна за него.

Моля дайте някакви мнения, съвети или препоръки

Благодаря.
torbalan - Дървен философ
обезвъздушавай няколко пъти през няколко дни...

аз така накарах един от моите радиатори да спре да шуми...
Ами, обезвъздушавал съм го няколко пъти вече. Принципно наклона на радиатора беше грешен, но го оправих. И все пак, последните няколко пъти си пуска само вода, без въздух. Това ми беше първата идея за шума, но засега не помага.
idunno - специалист
От високата скорост на водата е.Няма общо с обезвъздушаването.
Можеш да направиш две неща
1.На връщащата вода има секретен вентил отвърти капачката и с шестограм или отвертка леко го притвори, докато изчезне шума.
2.Отвори капака котела и намали скоростта на помпата.Ако е стандартна търси копче с шлиц и с права отвертка или стотинка го завърти в посока на по- малкото чертички ( те показват скоростите на помпата).
lux_e_on - специалист
Ако не се махне шума по методите на колегата idunno,източваш системата и сваляш термовентила от тръбата и продухваш/промиваш линията.Случва се да има боклъче по тръбата преди вентила и да шуми.

Тема "Шум в радиатора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: