Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, как нямаш обяснение бе Калине, ти твоя котел отгоре ли го палиш или долу?
lakosste - специалист
Лазаре ти си много на ТИ с тая материя а и доколкото съм ти чел темите знам че си почитател на тези котли,би ли разяснил ако знаеш.Мерси предварително.Имам желание да горя предимно дърва но мисля че без въглища не става.400лв за тон ,,донбас''(кръщавани боклуци) не ми се дават и затова мисля разни алтернативи.
sas_88 - напреднал
kalin72 написа:
изградих комин Шийдел, и съм доволен. .

Колега ако не е тайна,на каква цена излезе комина,струва ми се доста скъп? Или горе долу как излиза цената на метър.При мен ще трябва да се изградят около 10 метра ,че дори и повече може да дойдат.
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Е, как нямаш обяснение бе Калине, ти твоя котел отгоре ли го палиш или долу?
Вярно, не се бях замислил, ама вечер след работа не ми се мисли за нищо, само отмарям с чаша вино :)
kalin72 - майстор
Да, Шийдел не са евтини, но пък правиш комин един път. А аз искам да е комин като хората, да не се занимавам с преправяне и други операции ако нещо не се получи както трябва.
Цената мисля беше около 1300 лева за 8 метра, в нея влиза всичко, изолацията, бетонните тела, керамичните тръби, свързващите елементи, силикона...
sas_88 - напреднал
Т`ва много скъпо бре :shock: Ще търся по евтина алтернатива.
kalin72 - майстор
Не вярвам качествено изработен комин да излезе много по-евтино...аз дълго търсих, но за 100-200-300 лева по-малко не си струва да си правя експерименти...както си направих с инсталацията на котела, за жалост.
minca - специалист
И аз търсх евтина алтернатива като се "набутах" с керамични тела /гръцки/ за по-тънко и сега допълнително ще купувам иноксови тръби за да ги вкарам в телата.Не пести ,защото един пожар би те върнал години назад-така ме посъветва познат, на когото му се бе случило това.Та на мен ще ми излезе и по-скъп от на Шийдел
radius - майстор
Шидел е 1300 лв за 8 м ,но за ф160.
А котлите, ако искат 230-250мм, тогава цената ще е друга.
kalin72 - майстор
radius написа:
Шидел е 1300 лв за 8 м ,но за ф160.
А котлите, ако искат 230-250мм, тогава цената ще е друга.
Ето цените
http://www.schiedel.bg/fileadmin/data/b ... i_Plus.pdf
За котела, за който говорим, е достатъчен комин 7 метра, цената му е 1350 лева за ф180

Тема "Съвет за котел на Твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: