Малко уточнение - тези коминни тела са разчетени за еднвремешните печки с въглища, напречното им сечение е относително малко и отвътре са много грапави. Това значи, че местните съпротивления са много големи - смятал съм го, щото съм топлотехник. Ако пуснеш нормална модерна камина за дърва - за да се грееш, ти трябва едно 20х20 см чисто и гладко сечение. Ака пуснеш такава камина в това стандартно сифонно тяло ще имаш проблем - първо няма да тегли достатъчно и след като загрее, второ неизгорелите газове ще влязат във всички апартаменти над тебе и ще те побъркат - ти надуваш комина, той не поема и газовете минват през всички дупки на мазилката на зидарията - става страшно и ще те отсвирят.
Аз съм на първи етаж и етажите са пет - точно с такива сифонни тела. Пуснал съм кухненски абсорбер - директно в главното тяло, всички комшии знаеха какво готвя, докато не им замазах капаците с пяна и пр., но този комен пропуска двата вентилатора на абсорбера. Все пак само аз позвам този комин - ако се включи още някой и работим едновременно, сигурно ще има намаляване на тягата..... това е положението. Дано съм от полза.
Аз съм на първи етаж и етажите са пет - точно с такива сифонни тела. Пуснал съм кухненски абсорбер - директно в главното тяло, всички комшии знаеха какво готвя, докато не им замазах капаците с пяна и пр., но този комен пропуска двата вентилатора на абсорбера. Все пак само аз позвам този комин - ако се включи още някой и работим едновременно, сигурно ще има намаляване на тягата..... това е положението. Дано съм от полза.