• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
srusev - специалист
И на най-висока скорост вече духа добре, но края на питата срещу тръбите за жалост не се затопля, което ме навежда на мисълта, че може да има въздух или помпата идва слаба. :?

Сложнотийка ама в помещението е 27гр, а котела го държа на 70гр., защото е адска жега навсякъде.

П.С. Филме погледни фиг.1 (Изглед отзад) виж как са изведени тръбите долу в дясно, аз как да разбера коя е долу и коя горе на питата?
filmatoplo - майстор
Свързването на топлата вода отдолу на питата ли е , конвектора се свързва обратно на радиатор. :wink: Дори да ги виждаш тръбите на едно място -проследи коя влиза в долния край на питата и там свържи горещата вода.Така ефекта е по добър и по лесно се обезвъздушава .Колко киловата му дават мощност на това тяло при 70 гр на водата -колко струва . :)
srusev - специалист
5,25 при 65гр. => 350 лв. с доставката.
filmatoplo - майстор
Да ,цена -мощност е добре по евтино от ал радиатор. В електрониката има ли датчик който пуща конвектора след като усети топло по тръбата -тоест като позагасне котела вентилатора автоматично да спре и обратно.
srusev - специалист
Цкък, но това може да се измайстори с термостат.
filmatoplo - майстор
Обясни малко за системата с буфера -в темата за избор на пиролизен котел те питам . :)
Здравейте ! Темата отдавна не е раздвижвана , но ако може някой да ми даде насоки за едни конвектори. С ТП съм и сам се насочил към GALLETI ESTRO като вариант. Прочетох темата и ми се струва, че цена качество е много добре за тях. А ако има други по-дори в този ценови клас ?
1. Как да си изчисля точно какъв с каква мощност спрямо стаята. Данните които са дадени за каква температура на водата са . ( при климата има за 70 и 35 градуса какво отдават )
2.Какво управление да избера което включва и изключва вентилатора , само за него защото имам термостат за парното.
stelaartoa - специалист
Галети са много добри,но са си скъпички.Разгледай модела Каризма,предлагат се от Еър Трейд Център,ценово са по-добре,а като качество и шум са еднакви. В АТЦ предлагат и електронни програмируеми седмични термостати,могат да управляват вентилатора по скорости,имат и авт.режим и дистанционно дори.
В каталозите за всяка марка има отоплителна и охлаждаща мощност при разл.темп.на водата и при разл,скорости на вентилатора.
Много не сте от сговорчиви по темата :o . Ама аз да питам още два въпроса. Тръбите са ми жаложени ф16 а за някои конвектори връзването е за ф 18 ,20 , това има ли значение за мощността на конвектора или друго нещо. Кое е по добре с вградено управление или с допълнително купено?
filmatoplo - майстор
:wink: Горещо е вече -та хич не ни е до отопление :lol: , фи -16 е малко ,намаля дебита през питата на конвектора ,има начин за компенсация със скоростта на помпата или 1 размер по голяма.За управлението , по лесно и компактно е вграденото , външно се монтира ако ще се захранват 2-3 конвектора с 1 управление , или ако искаш на точно определено место да му гарантираш затопляне до нагласеното на дисплея-за по голям комфорт.Тоест -седиш си на диванчето пред телевизора , и искаш точно там да ти е 22 гр , ако сензора е на конвектора -при теб може да е 20 или 24 гр :wink: .
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: