Аз го смятах 35% при -15, освен да съм объркал нещо сметките.По номинал при -15 от 4200 му остават 1470 вата при +20 вътре.Вярно е, че моето Е10Н2 работи здраво вече 6 години без проблеми, но при нас не е чак такъв кучешки студ като при тях в Плевен, пък и съм добре изолиран.Като се замисля 35-ицата YH6 би трябвало да му свърши работа, все пак е 4,2 по номинал и 5 максимално, само дето май му е едноредов външния обменник, но в това не съм сигурен.На 25-ицата е едноредов, но на 35 не знам.На YH6 е с компресор като на моето 10Н2, само дето на 35 са вдигнати обротите, никакви оплаквания от компресора, здраво работи.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI
- майстор
30 мнения в "Вашите мнения за климатик Panasonic KIT-RE12 NKX."
stelaartoa
- специалист
И на легендата 09 LDC е едноредов топлообменника,ама неговите 6 Квт са си недостижими за повечето 12ки в момента....И не виждам недостатък в това колко реда е топлообменника. Ако е с голяма площ и обем,си е хубав.На новите китайчета Панасоници ламелите са широки само 1,0 или 1,5 см ,а компресорчето е колкото кофичка кисело мляко. какво да му се радвам на това?
Каква е разликата между HITACHI RAS/RAC-35 YH6 и Hitachi 35 FH6. Гледам че YH6 е със 100 лв. по евтин от втория. Кой от двата е по-добър?
Искаш да кажеш, че това е климатик с вътрешно тяло FH6 и външно тяло YH6 ? Т.Е. двете вървят в комплект и не могат на вътрешното тяло да куплират нещо друго? То няма невъзможни неща....
Понеже ги срещам в нета като различни модели, затова се бъркам.
Трябва ли да до уточнявам дали тези които ще купувам са с тези сигнатури на външното тяло?
П.С.
Гледам на проспекта, http://www.kirov-clima.com/hitachi/120.html че пише:
Модел вътр. тяло RAS 35 FH6
Модел външно тяло RAC 35 FH6
YH6 по-добро външно тяло ли е от FH6 ?

Понеже ги срещам в нета като различни модели, затова се бъркам.
Трябва ли да до уточнявам дали тези които ще купувам са с тези сигнатури на външното тяло?
П.С.
Гледам на проспекта, http://www.kirov-clima.com/hitachi/120.html че пише:
Модел вътр. тяло RAS 35 FH6
Модел външно тяло RAC 35 FH6
YH6 по-добро външно тяло ли е от FH6 ?
stelaartoa
- специалист
Пич,недей се доверява на разни расли и недорасли фирмички с разни шарени "проспекти" . Всичко е точно както ЕДИ ти го е казал. Няма външно тяло FH6 ,има си YH6... Ако искаш,ще ти пратя оригиналното фирмено сервизно ръководство да потърсиш в него външно FH6.
stelaartoa написа:Пич,недей се доверява на разни расли и недорасли фирмички с разни шарени "проспекти" . Всичко е точно както ЕДИ ти го е казал. Няма външно тяло FH6 ,има си YH6... Ако искаш,ще ти пратя оригиналното фирмено сервизно ръководство да потърсиш в него външно FH6.Благодаря за мнението. Ще внимавам да не стане някоя грешка.
Получих добра оферта от фирма "Интертермо" - чак от София. Не ги познавам и не съм работил с тях.
Тази или другата седмица ще действам по въпроса.
Ahmakov
- специалист
infomar написа: Благодаря за мнението. Ще внимавам да не стане някоя грешка.Бягай далеко от там. Почети тук.http://forum.setcombg.com/index.php/top ... #msg555903
Получих добра оферта от фирма "Интертермо" - чак от София. Не ги познавам и не съм работил с тях...
Ясно ми стана. Прочетох за фирмата и благодаря много, че се обадихте.
Вече имам инсталирани климатици и всичко работи много добре. 1 бр. ХИТАЧИ RAC 35 FH6 и 3 бр. GENERAL ASHG 12 LE .
Вече имам инсталирани климатици и всичко работи много добре. 1 бр. ХИТАЧИ RAC 35 FH6 и 3 бр. GENERAL ASHG 12 LE .
Тема "Вашите мнения за климатик Panasonic KIT-RE12 NKX." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература