Най - вълнуващия въпрос зимно време.
netcho - специалист
Предстои ми смяна на бойлер и най ми допада като място и разположение хоризонтален монтаж, ще има и 1 серпентина за котел само че когото и да питам всеки ме разубеждава че не били сполучливи а аз си мисля за какво ги произвеждат тогава , някой има ли впечатления от такъв бойлер от първо лице нека да каже че се бавя а зимата чука на вратата
Aми аз съм с такъв бойлер, но още не съм го вързал към отоплителната инсталация. Първо монтирах бойлера, после правих отоплителната инсталация. И в един момент се оказа се, че горния извод на серпентината е по-високо от нивото в разширителния съд. Трябва да сваля бойлера надолу, но все не му идва реда:(. Та имай предвид тази работа при монтажа на бойлера... иначе за да е ефективно съм чувал, че трябва да се монтира някакъв си клапан, който да пуска вода от отоплителната инсталция към бойлера над определена температура на отоплителната. Абе разликата в цената със и без серпентина не е чак толкова голяма... моя няколко години вече си го карам само на ток....
mar4ika - специалист
И аз съм с такъв бойлер на Дипломат,и съм доволен.Зимъска го карам на парното а лятото на колектор,и си бачка без проблем.
kuuuuuul - майстор
Моя е 150л хоризонтален с две серпентини на Шишков,за три години нямам оплаквания.
шоп - майстор
120 литра, неръждавейка с една серпентина-хоризонтален. Работи перфектно вече 5-6 година. Производство Елдом Варна.
netcho - специалист
Благодаря колеги наистина реших ''хоризонтален''слагам нищо че чета че са с по ниско КПД поради това че имали по -голяма контактна площ топла/студена вода . Досега карах с такъв и съм доволен само дето е без серпентина

Тема "Въпрос за хоризонтален бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: