Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте Колеги имам една идея понеже всичко го имам налично и ако го свържа последователно не знам какво ще се получи :feuer: :feuer: :feuer:
Идеята е такава:
1.Метан бутилката от старата кола с кран
2.Газовата пиростия за варене на буркани
3.Печката с водна риза.
Ако свържа метана с газовата пиростия и я пъхна в печката да я подгрявам дали ще стане,че не можах да намеря никаква информация по нета.Ще трябва ли нещо като редуцир вентил или някаква друга система.
Прикачен файл:
бум.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще ти кажа само 2 цифри - налягането в бутилката е 200 бара, а работното налягане на бутилката е 0.003 бара, т.е. едното е по-голямо от другото 6667 пъти! Оборудването с което се сваля налягането до работното струва колкото нов газов котел. Дори и да успееш да докараш налягането чрез редукция, то КПД на тази печка е такова, че половината гориво ще отива в атмосферата. И накрая - тази бутилка ще ти е достатъчна да топлиш къщата точно 2 дни. За хамалогията да не говорим :)
Колега ако махна редуцир вентила от пропана и сложа маркуча на крана на метана и отвия крана ще гори ли пиростията и има ли някаква опасност за бум.От една стара авто бутилка за пропан така я източих, като си кипнах материала за ракията.
disem - специалист
Колегата горе ти писа че налягането в метановата бутилка е 200 бара. За какъв маркуч става въпрос? Относно отоплението с метан в бутилки мога да ти кажа че с тая бутилка ще изкараш може би ден. Аз имам пакет от 5 бутилки по 80 литра и изкарвам в зависимост от студа 3-6 дни с оригинален котел за газ. Без битова, топла вода.
Колеги махаме печката,само ме интересува ще има ли пламък от пиростията,имам предвид,че няма да използвам крана на пиростията а крана на метана ще е отворена система по маркуча няма да има налягане.Сега намерих нещо подобно идеята е да използвам бутилката за някакво отопление има ли такъв вариант или да я продавам на някой автомобил. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=84189
disem - специалист
Как няма да има налягане по маркуча след като в бутилката има 200 бара??? След отваряне на крана къде отива това налягане?
tysonlkr - специалист
an_yankov написа:
Колеги махаме печката,само ме интересува ще има ли пламък от пиростията,имам предвид,че няма да използвам крана на пиростията а крана на метана ще е отворена система по маркуча няма да има налягане.Сега намерих нещо подобно идеята е да използвам бутилката за някакво отопление има ли такъв вариант или да я продавам на някой автомобил. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=84189
Човек ти не разбра ли че това което си замислил няма да стане. Май искаш да пишат за теб по вестниците :)
Хората ти казват че няма с какво да намалиш налягането което е в бутилката. По просто казано горелката където искаш да ползваш за пропан-бутан си става но за метан не :wink:
Ок,колеги явно ще мисля друг вариант за използване на бутилката..

Тема "Отопление на ЛО от дърва към Метан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: