• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
svetozar - напреднал
От мен един глас за конвекторите . От 2 години съм с т'ва нещо и съм доста доволен. Апартамент 100 кв. максимална сметка 130 лв за миналия сезон обаче 2011/2012 . Сега ще стискам палци отново
didoni_ - специалист
Какъв е конвектора,марка,мощност :?:
Чаро - Акълия
svetozar написа:
Сега ще стискам палци отново
И куршум лей, и талисман сложи над вратата! :lol:
На какво е рекламата?
galin56 - специалист
Е такова нещо нещо до сега не бях чел. Изчел съм доста теми по форумите и до сега съм стигнал до извода, че локално парно с камина/котле е най-доброто решение. Но това направо ме преби. 130лв. сметка за ток на 100кв. апартамент, като само другите уреди докарват сметка клоняща към 100лв. И ако кажеш, че ходиш и цяла зима по тениска и къси гащи, а пък и конвектора е един направо предлагам тая тема да я преместят в отдел фантастика.
filmatoplo - майстор
:) Съвсем може да стане -с 4 броя уранчета колкото грахово зърно , поставени в четирите ъгъла на апартамента :lol: .ако някой се обиди го трия .Предполагам е измерена ел енергията само за конвектора :? 130 лв .
Последна промяна от filmatoplo на ср окт 17, 2012 7:32 am, променено общо 1 път.
tysonlkr - специалист
svetozar написа:
От мен един глас за конвекторите . От 2 години съм с т'ва нещо и съм доста доволен. Апартамент 100 кв. максимална сметка 130 лв за миналия сезон обаче 2011/2012 . Сега ще стискам палци отново
Конкретизирай колега, какъв вид отопление ползваш. С какво са захранени тези конвектори :?
peroni123 - специалист
може с термо помпа вода вода[
Прикачен файл:
Снимка0161.jpg
Прикачен файл:
Снимка0621.jpg
galin56 - специалист
Той нещо се бъзика пък вие му се ловите. Първо казва че сметката за тока му не е повече от 130лв., което говори че включва в нея и другите уреди, не вярвам да има електромер само за конвектора. Говори за целия апартамент от 100кв. че е отопляван, не само за спалнята. Не казва брой конвектори. А пък за термопомпа вода-вода вероятността е клоняща към нула защото те се слагат главно в къщи с дворове, в апартамента къде ще сондират и от къде ще дърпа вода? Просто мнението е някаква шега и темата е за триене.
kalin72 - майстор
В тоя ред на мисли, аз отоплявам къща на два етажа, 130-140 м2, за 100 лева на месец :mrgreen: Тоест, мисля да са 100 лева на месец, предвид миналата година, когато с 10 м3 дърва изкарах 5 месеца - 550 лева общо, та тая година мисля да изкарам целия отоплителен сезон с толкова :mrgreen:
galin56 - специалист
Ми за дърва и аз съм съгласен, че е най-евтино. Оня ден си ходих до село и братовчед ми който пали печка в къщата си зимно време каза че горския му е дал да си нареже 10 кубика дърва за 100лв. (писал ги е горския 8куб. иначе цената е 13-14лв. официалната). Един камион за 30лв. му ги е прекарал от сечището до тях и така. 2-3 дена хамалогия, но после за 130лв. се грееш цяла зима. Може и другия вариант да си ги купиш готови, но е 70лв. кубика. Така си е спестил 500лв. че и повече. За 500 и кусур лева 2-3 дена гърч си заслужава.
  • 1
  • 2

Тема "Конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: