Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
Те, на:

viewtopic.php?f=10&t=13400&p=282582&hilit=idrobox#p282582
Всъщност това е работещият линк:
http://en.dzsrl.it/products.html
http://www.dzsrl.it/download.html - ръководствата, на който му се чете на италиански.
Аз ги гледах преди време и според мен са добри, ноо май не са попаднали на дистрибутор...
Например поисках някаво ръководство на български, руски или английски. Отговор "Не можем да Ви дадем, защото сме плащали за преводът му", демек ще ида вкъщи и ще се топля като им чета преведеното ръководство без да платя за това?!? :idea:
Те са тип "plug and play" ;-)
turistak - специалист
И като продължение ето това е любимият ми котел http://www.ctpasqualicchio.it/default.a ... 0CANTINOLA, но тук се продава на баснословна цена.

Предишният сезон имах оферта:

1 x CANTINOLA 30 (CANTINOLA 30) = 3,182.00EUR + транспорт 200 / 300 евро
syncho - майстор
turistak от личен опит мога да кажа, че никак не е лош този котел, но проблема с цената си го има. Лошото е, че директно производителя дава високи цени... На Extraflame [url=http://kamini_na_peleti.multiterm.org/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8.php?%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB=LP20]котел на пелети LP20[/url] модела е по-добър като изпълнение и е на по-ниска цена, но пак е сравнително висока, ако се гледа масовията на нашия пазар...
filmatoplo - майстор
Сънчо -Дукесата ли е най евтината камина с водна риза , отдавна се чудя за мен лично да си сложа нещо 10-12 киловатово на пелети , топля 55 кв апартамент . :)
syncho - майстор
Просто е най-малката :) За теб ще ти свърши работа и някоя по-мъничка (но няма с водна риза по-малка), но тази поне държи високо КПД и на ниските мощности - от 3кВ нагоре.
1.Ако примерно си взема PELLETHERM 30 V.2 - BIO,които гори и по лошите пелети.
Да разбирам ли че на всяка смяна класа/достачика на пелетите, трябва да се прави нова настройка от техниците,за да гори оптимално.
Ако този котел се ползва да гори калиброван чипс трябва ли пак да се настройва след смяна на доставчика на чипса? Има ли някои които е ползвал сух калиброван чипс да сподели някакви впечатления - плюсове/минуси.

2. Каква е разликата в количеството на разхода - ако котела със/без ламбда сонда. Котлите с ламбда сонда могат ли да горят различните класове пелети (от A до DE).
Има ли български котли с ламбда сонда?

3. На ерато котлите не виждам да има възможност за управление от интернет.Има ли някои от кухнята на фирмата да сподели ако скоро ще излиза такава екстра.
Christo - майстор
Вървете, вървете на сайта, който сочи turistak, има го и на английски. Цената висока, ама правят отстъпка от 36 до 55%, искат само КПД-то да е високо и да се реализира икономия. И това важи за всички котли на биомаса, не само за тази фирма! Ама те италианците, понеже бедни и са го закъсали, че са в криза, затуй им дават такива захарчета, пък ние като сме добре, кой ни е крив? Ми той котелът с 55% рабат става по-евтин от всичките чугунени глидерни подобия на котли модел от преди втората световна война, дето са пълни магазините с тях по нашенско. Горките ние.....
turistak - специалист
Christo написа:
Ми той котелът с 55% рабат става по-евтин от всичките чугунени глидерни подобия на котли модел от преди втората световна война, дето са пълни магазините с тях по нашенско. Горките ние.....
Имайте в предвид, че това е субсидиране на т.н. възобновяеми източници, демек тяхната програма REECL. Това няма как да се ползва за БГ.

Който иска може да му пратя сайт откъдето изпращат и до БГ.
metom - помощник
От 2години се топля с DZ - Idrobox 25 кв.-2 апартамента по 100кв.-изключенелно съм доволен.Последния отоплителен сезон -10.10.2011г-25.03.2012г.без спиране-само с използване на програматора,изгорихме 6т.пелети.
Момчета привет и от мене. доста дълго не съм се включвал но ви следя редовно.
Вижте този котел: http://www.kostrzewa.com.pl/en/opis-kotla-5839.html
Смятам да си го купя ама не от пловдивския т.нар. представител ами от Полша.
Хората с доставката до вратата искат 3500 евро = 6845 лв, а нашенеца го дава 7200 и 370 лв до Варна. Въпроса си е принципен и затова от Полша. Цената е за 25кВ. Гори всичко каквото се сетите, а на автомат пелети, натрошени въглища и овес. Има си ламбда сонда, КПД 93% и всичката автоматика дето си я купих за горелката отделно за ако не се лъжа 1500-1800 лв ( управление на 3-пътен/4-пътен кран, три помпи, външен датчик на т-ра, тсаен термостат абе прочетете сами) Със долно пълене е(шнека пълни отдолу горелката, казва се реторта) и за никакво задръстване не може да става дума.Само се сменя ретортата за различното гориво, като на въглища не гасне, а си поддържа минимален пламък, само на пелети/овес е старт -стоп. Предполагам проблем ще са по едрите от 2.5-3 см камъчета въглища. Там хората са си доста напред с материала, предлагат се хиляда модела има и по-евтини със 1000 -1500 евро ипак горят всичко че и въглищна прах ама не ми хвана окото изработката а и сайтовете им само на полски. Имам тука един шеф механик поляк той ме зариби и сега съжалява че му писна да превежда. Чакам да го "расфасовате"
Поздрави и успешни начинания.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: