Имам водогреен котел, с автоматична пълначка и разшилителен съд. Котела още не съм го пускал но забелязах, че налягането в системата постоянно се покачва. Заподозрях автоматичната пълначка. Навъртях и крана за спиране, но проблема си остана. Реших че не затваря добре от варовик и боклуци и я почистих - пак същата работа. Бавно и неусетно за 3-4 дена налягането се дигна с 0.3 бара. Реших да изолирам пълначката(не я махнах защото имам манометър на нея)и сложих сферичен кран преди нея. За мое учудване след около седмица, като погледнах, налягането пак беше тръгнало нагоре. Крана ли е скапан?
Та въпроса ми е какво пропускам? От какво се покачва така налягането? Има ли връзка със налягането в разширителния съд и предпазния клапан(3bar)? Принципно налягането в системата ми е по-ниско от налягането в разширителния съд(това сме го коментирали - има ги и двете мнения за това кое да е по-високо и кое по-ниско)
Та въпроса ми е какво пропускам? От какво се покачва така налягането? Има ли връзка със налягането в разширителния съд и предпазния клапан(3bar)? Принципно налягането в системата ми е по-ниско от налягането в разширителния съд(това сме го коментирали - има ги и двете мнения за това кое да е по-високо и кое по-ниско)