Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hampsthwaiteuk - помощник
Ще отоплявам еднофамилна къща от 2 етажа, с котел на пелети. Имам също така и голяма изба. Къде ще е най-добре да бъде разположен котела - в избата или на етажа в хола? Хола ми е 30 кв.м, ако го сложа там, ще излъчва ли достатъчно топлина за да го отопли или пак трябва да си слагам радиатори? Самия котел изобщо излъчва ли топлина?
mr_mitko - напреднал
И аз бях пред тази дилема,но взех (поне така мисля) правилното решение.Че котела излъчва топлина спор няма , обаче от праха спасение няма,и ако ти е разположен във жилищна площ :? .Така че,имаш ли възможност,слагай го в приземен етаж.Успех!!!
tysonlkr - специалист
Аз нямам наблюдения от котлите на пелети, но тези на въглища които са не излъчват толкова голяма топлина че да стопли хола ти 30 кв.м. Предполагам че и тези на пелети са на същия принцип.
Кажи поне какъв е котела - марка модел. И колко киловата му дават че излъчва самия котел :?
fbr - майстор
Глупости. Вие наред ли сте с акъла, че да слагате котел в хола. Продавачите, наистина ги украсяват котлите, но. чак пък да ги сложиш в хола.
turistak - специалист
Ако можеш го сложи под хол или място където играят деца или се стои най-много, така като се затвори долното помещени топлината ще подгрява таванът /пода(дори и минимално).
joro_vn - специалист
В избата разбира се.
Няма да ти стопли хола, а прахоляка от изсипването на пелетите и особено чистенето е гарантиран.
Най-добре е в помещение под къщата.
vladtod - специалист
joro_vn написа:
В избата разбира се.
Няма да ти стопли хола, а прахоляка от изсипването на пелетите и особено чистенето е гарантиран.
Най-добре е в помещение под къщата.
Съгласен с двете ръце, ако скоро ме огрее и мен ще бъде така, котела с мръсотията под къщата .
syncho - майстор
Котел - в избата, камина/печка - в хола. Колко м2 ти е къщата? Има и камини доста мощни, ако държиш да ти е в хола нещото.

Тема "Къде е най-добре да се сложи пелетния котел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: