• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ясно. Нямам повече въпроси. Тръбите са ф20 с ал. вложка.
masterchef - напреднал
Но и нищо конкретно не ми казахте ,и съгласете се с мен ,че няма как да изисквам нещо да се промени без да мога да обясня защо.При положение ,че съм си платил достатъчно на квалифицирана фирма и т.н. Лошото е ,че не ми казвате какво се случва при сегашната ситуация ,и какво би се случило ако сложим тръба Ф32.Как да съм сигурен ,че в случая сте прав и знаете какво говорите ?
Не съм сигурен, просто стрелям напосоки :) .

Прикачен файл

Диаметри.png
masterchef - напреднал
Ок,все пак и тук виждам малко разлика пише,че за 24kW размера на тръбите трябва да е Ф28,а вие казвате Ф 32 защо е това разминаване ?
masterchef - напреднал
И каква е причината колегата ви да поставя по малки по размер тръби ?
Стомана 1" ~ мед ф28 ~ ППР ф32 ~ Pex-Al-Pex ф32
За причините само може да се гадае, но това е несериозно, нали?
Все пак ако инсталацията е под 10кВт, то ф26 (3/4", мед ф28) е достатъчно
vini7 - напреднал
Слушай Лазар, на много хора е помогнал.
masterchef - напреднал
Лазар имате лично съобщение.
Здравейте,

Изчетох цялата тема и тя доста се е разводнила. Така или иначе всеки споделя проблемите се с газовото котле и инсталацията. Ето с какво се сблъсках наскоро и аз.
Имам Радиант RSF 20 E от 5 години. Работи интензивно от 4 и съм доволен от разхода. Напоследък обаче все по често ми се налагаше да допълвам системата до 1.5 бара. Течове не откривах....до преди седмица. Оказа се че капките процеждащи се от трипътният вентил се изпаряват от високата температура! Открих че трипътният вентил (управявана гумена топка от стъпков електромотор) се е изкривил и от фланеца му се процежда вода. Спукване няма. Има старанно изкривяване на пласмасата (дъгообразно) и колкото и да натягам фланцовите винтове все не мога да спра теча. Ветила е корейски и май това е основен проблем щтото където и да звънях ми казваха че имат на скалд такъв трипътен вентил.
Отидох в България Терм- оттам ми казаха цената на нов трипътен - 170 лева с поставяне.
Въпроса ми е следният:
Възможно ли е поставяне на тънко гумено уплътнение (виско температурен силикон) на фаланеца на трипътният вентил? Казвам тънко щтото все пак не трабва да има аксиално изместване на самият вентил.
Най вероятно такова ТНТМ е изключено от специалистите, но аз съм инженер и ме сърби да измисля нещо.
Атачнал съм снимка.
Другото питане ми е свързано с настройаката. Все пак газовите котли са настроена система и като всяка система може да се разстрои. На колко време е добре да викаме техник за да оптимизира параметрите на горивната камера, комина да пипне тук там параметрите на котела? От 5 години не съм викал техник-нямам проблеми, но на годишното ТО само плащам едни 25 лева получавам подписи и това е.....

Благодаря ви за отговорите.

Прикачен файл

IMG01475-20121116-1042.jpg

Прикачен файл

IMG01476-20121116-1043.jpg
Здравейте ! Както казах по рано , предстой да ми монтират стаен термостат. Тъй като все още от фирмата не са дошли , някой би ли ми разяснил какъв е този режим на модулация на котела , тъй като разбрах , че имало различни термостати , модулиращ и ON/OF , каква е разликата , кой е по добрия вариант , за да знам какво да искам а не да ми пробутат каквото не им върви примерно. Благодаря предварително !
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: