Τези шумове се появявахя преди години при много от камините Прити. Мислех, че са отстранили проблема, но явно още си има въздушни джобове, в които водата започва да кипи и да издава неприятния звук. Ако имаш възможност пробвай да наклониш камината малко напред. Понякога съм постигал успех, понякога не. Дано да имаш късмет. Друго разрешение на проблема не съм намерил . Ако някой от колегите се е сблъсквал с това и е намерил решение нека сподели.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov
- майстор
28 мнения в "Въпроси за локално парно в апартамент? Колко киловата печка?"
idunno
- специалист
Ами аз просто увеличавам диаметрите на тръбите оти към камината и гледам подаващата тръба да тръгва вертикално и след това хоризонтално като хоризонталната част е по- високо от височината на камианта.Скоростите падат и не-шуми чак толкова,просто Притито си е евтинийка.
kaspar4o82
- специалист
naskov написа:Τези шумове се появявахя преди години при много от камините Прити. Мислех, че са отстранили проблема, но явно още си има въздушни джобове, в които водата започва да кипи и да издава неприятния звук. Ако имаш възможност пробвай да наклониш камината малко напред. Понякога съм постигал успех, понякога не. Дано да имаш късмет. Друго разрешение на проблема не съм намерил . Ако някой от колегите се е сблъсквал с това и е намерил решение нека сподели.
Майстореееееее майсторееееее баш майстореееее ти пълна и подвързана камина с колектори и на него по 3 тръби ф20 накланял ли си или пишеш за да ти намалее работата
kaspar4o82
- специалист
Човек стига мисли с клавиатурата ами си размърдай малко мозъка.Ако си сложиш по малка камина ще се потиш във вас ама от треперене.Не си пояснил отворена или затворена система е Ти сега си с малко резерв.Имаш 11 kw радиатори сложи си и 1 kW инсталацията тръби помпа,и кво остана 1 kw резерв.Ти икономия на дърва не правиш ли или сядаш на една таборедка слагаш чувала с наситно нацепени сухи дърва и само хвърляш.
Да дойдем на проблема:Първо си купи термометър но да е с капсула а не да се закрепва с пуржинка за някой тръба монтирай го на тъбата за топла вода и виж колко градуса показва като по4не да цвър4и и в момента когато зацвърчи почни да въртиш потенциометъра на терморелето към долни показатели на градусите докато спре да цвър4и то тогава ще се е включила помпата.Ако е затворена система нема да цвърчи но при отворения тип нема как
Да дойдем на проблема:Първо си купи термометър но да е с капсула а не да се закрепва с пуржинка за някой тръба монтирай го на тъбата за топла вода и виж колко градуса показва като по4не да цвър4и и в момента когато зацвърчи почни да въртиш потенциометъра на терморелето към долни показатели на градусите докато спре да цвър4и то тогава ще се е включила помпата.Ако е затворена система нема да цвърчи но при отворения тип нема как
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
kaspar4o82, вместо да се изкарваш умен, пък другите - глупави, да беше прочел писаното преди тебе - щеше да разбереш, че системата е отворена и цвърченето е при работеща помпа, а не при спряла. Пък за майстора naskov приеми че е повдигал не само камини по 13кВт, ами и котли по 300 и 500кВт. А ти като критикуваш, първо си оправи правописа! Ще те съглася, ако с този правопис търсиш помощ, ама да даваш акъл ми идва в повече 
saint056a, не се притеснявай от цвърченето, съвсем нормално е - аз също съм имал подобна камина и си цвърчеше - не е признак за някакъв проблем. Пробвай с накланянето, може да има ефект, но и да няма не се притеснявай. Сложи си термометър поне на изходящата вода, дори и да е контактен, пак върши работа, ти си с метални тръби.

saint056a, не се притеснявай от цвърченето, съвсем нормално е - аз също съм имал подобна камина и си цвърчеше - не е признак за някакъв проблем. Пробвай с накланянето, може да има ефект, но и да няма не се притеснявай. Сложи си термометър поне на изходящата вода, дори и да е контактен, пак върши работа, ти си с метални тръби.
big_death
- специалист
И аз съм с Прити , само че 17+6 - и този проблем го има и при мен ! Прави го при 65-70 градуса, и то не постоянно .Проблема си го решавам като намаля малко тягата, позатворя я тук там и понамалее шума .Като стигне до към 60 гр. си върви нормално !Просто не му обръщам внимание на шума ако термометрите са в норма !
Тема "Въпроси за локално парно в апартамент? Колко киловата печка?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература