Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Τези шумове се появявахя преди години при много от камините Прити. Мислех, че са отстранили проблема, но явно още си има въздушни джобове, в които водата започва да кипи и да издава неприятния звук. Ако имаш възможност пробвай да наклониш камината малко напред. Понякога съм постигал успех, понякога не. Дано да имаш късмет. Друго разрешение на проблема не съм намерил . Ако някой от колегите се е сблъсквал с това и е намерил решение нека сподели.
idunno - специалист
Ами аз просто увеличавам диаметрите на тръбите оти към камината и гледам подаващата тръба да тръгва вертикално и след това хоризонтално като хоризонталната част е по- високо от височината на камианта.Скоростите падат и не-шуми чак толкова,просто Притито си е евтинийка.
saint056a - специалист
А как я накланяте печката като е вързана вече с тръби? Някакви гъвкави връзки ли използвате? На външен вид изглежда добре печката, жалко че водната риза не струва.
kaspar4o82 - специалист
naskov написа:
Τези шумове се появявахя преди години при много от камините Прити. Мислех, че са отстранили проблема, но явно още си има въздушни джобове, в които водата започва да кипи и да издава неприятния звук. Ако имаш възможност пробвай да наклониш камината малко напред. Понякога съм постигал успех, понякога не. Дано да имаш късмет. Друго разрешение на проблема не съм намерил . Ако някой от колегите се е сблъсквал с това и е намерил решение нека сподели.

Майстореееееее майсторееееее баш майстореееее ти пълна и подвързана камина с колектори и на него по 3 тръби ф20 накланял ли си или пишеш за да ти намалее работата
kaspar4o82 - специалист
Човек стига мисли с клавиатурата ами си размърдай малко мозъка.Ако си сложиш по малка камина ще се потиш във вас ама от треперене.Не си пояснил отворена или затворена система е Ти сега си с малко резерв.Имаш 11 kw радиатори сложи си и 1 kW инсталацията тръби помпа,и кво остана 1 kw резерв.Ти икономия на дърва не правиш ли или сядаш на една таборедка слагаш чувала с наситно нацепени сухи дърва и само хвърляш.
Да дойдем на проблема:Първо си купи термометър но да е с капсула а не да се закрепва с пуржинка за някой тръба монтирай го на тъбата за топла вода и виж колко градуса показва като по4не да цвър4и и в момента когато зацвърчи почни да въртиш потенциометъра на терморелето към долни показатели на градусите докато спре да цвър4и то тогава ще се е включила помпата.Ако е затворена система нема да цвърчи но при отворения тип нема как
LazarGanev - "Велик майстор"
kaspar4o82, вместо да се изкарваш умен, пък другите - глупави, да беше прочел писаното преди тебе - щеше да разбереш, че системата е отворена и цвърченето е при работеща помпа, а не при спряла. Пък за майстора naskov приеми че е повдигал не само камини по 13кВт, ами и котли по 300 и 500кВт. А ти като критикуваш, първо си оправи правописа! Ще те съглася, ако с този правопис търсиш помощ, ама да даваш акъл ми идва в повече :wink:
saint056a, не се притеснявай от цвърченето, съвсем нормално е - аз също съм имал подобна камина и си цвърчеше - не е признак за някакъв проблем. Пробвай с накланянето, може да има ефект, но и да няма не се притеснявай. Сложи си термометър поне на изходящата вода, дори и да е контактен, пак върши работа, ти си с метални тръби.
big_death - специалист
И аз съм с Прити , само че 17+6 - и този проблем го има и при мен ! Прави го при 65-70 градуса, и то не постоянно .Проблема си го решавам като намаля малко тягата, позатворя я тук там и понамалее шума .Като стигне до към 60 гр. си върви нормално !Просто не му обръщам внимание на шума ако термометрите са в норма !
saint056a - специалист
Аз термометър сложих, но поради факта, че не минава вода оттам не отчита правилната температура а всичко е толкова сбито отзад, че няма място за нищо.
Ето и малко снимки.
ИзображениеИзображение

Тема "Въпроси за локално парно в апартамент? Колко киловата печка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: