• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Защо така става -пелети за които се твърди че са качествени -заминават навън , а гаражните пелети с калпаво качество -задоволяват вътрешния пазар :? .И защо продажбата тук е проблем. :?
digitalpr - специалист
Защото там тон пелети се продава за повече пари.
de_marco - напреднал
Само две са причините, цена и количество. :lol:
На фона на износа, България принципно е нищожно малък пазар. Само ще спомена една статистика:
- През 2010г. в България имаше инсталирани около 5000 котли на пелети. В Италия бяга 200 000 :-D

А и цената не е толкова различна - зимата тук цената на пелетите дори надхвърля тази за износ. Само че тук почти винаги се играе на дребно, от което бяга почти всеки нормален производител. Едно е договор за 300 тона/месец, друго е 45 клиента за по 10 чувалчета дневно... Хем ставаш крив от работа, хем в крайна сметка нищо не си продал.
filmatoplo - майстор
Не се сърди , но аз нямаше въобще да говоря с никой от форума ако съм такъв износител ,след като няма да се занимавам с вътрешния пазар -пък въобще .Има ли файда да ни кажеш -колко са качествени пелетите , след като няма да ни продадеш от тях :? :) .
batcho - помощник
Януари месец в Бургас ще имаш качествени пелети отваря врати нова и много модерна фабрика. :проба:
filmatoplo - майстор
Аз се радвам :) -ето че се запълва нишата за вътрешния пазар (дано не са само за износ) :wink: , нови работни места :) , ние ще живнем относно монтаж на пелетни съоражения =D> .
kalin72 - майстор
batcho написа:
Януари месец в Бургас ще имаш качествени пелети отваря врати нова и много модерна фабрика. :проба:
То и в Брезник има такава модерна фабрика, само дето пелетите са от иглолистна дървесина, цели трупи в двора, унищожават дърветата, защото има търсене на пелети...
filmatoplo - майстор
:lol: Винаги се смея като кажат че пелетите били екология :wink: , за сметка на дърветата .Какво правят материала от корите ми е чудно :? :wink: .
kalin72 - майстор
Филма, пелетите би трябвало да са произведени от отпадъците на мебелното производство :) Затова не мисля, че е редно да се изсичат дървета и да се правят пелети, само защото имало търсене..
batcho - помощник
пелетите в Брезник както и в другите фабрики са правят от техническа дървесина а не от трупи,а от корите нищо не правят те се горят в котела на сушилнята.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: