• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.lukanov1951 - специалист
filmatoplo написа:
Аз не можах да разбера как точно става разпределението , с колектори за всеки етаж , и от колекторите до всеки радиатор с отделни тръби фи-16 -така ли . :?
Значи,представи си един колектор (тръбата 1цол) дълъг 7метра и от него се отделя на подходящо място отклонение за 2ри етаж,за всяка стая на различно место по тръбата се отклонява за 2ри етаж.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ааа, значи аз не съм разбрал, извинявам се. Тогава с тръбите всичко е наред, направи си баланс на системата от секретните вентили - имаш, нали :)
LazarGanev написа:
Ааа, значи аз не съм разбрал, извинявам се. Тогава с тръбите всичко е наред, направи си баланс на системата от секретните вентили - имаш, нали :)
На радиаторите на кръст, горе рад.кран,долу секретен ,по съм съгласен както казваш,че тръбата е малка.Не ми се сменяват сега(студ е),ще пробва твоя съвет.
filmatoplo - майстор
За първия етаж как се откланя . :?
filmatoplo написа:
За първия етаж как се откланя . :?
От хоризоталната тръба 1цол,със 16ка,както и със 16ка за консуматорите на 2ри етаж.Цоловата тръба е черна и консуматорите на 1ви етаж са 4кв.
saraneron - специалист
Затвори секретните на първия етаж и кажи какво става с втория,ако всичко е наред горе започваш да отваряш по малко и на долния но внимателно и изчаквай 30 мин. да стабилизира и после пак.... и така докато стане както ти харесва!
Здравейте,
Да не отварям нова тема ще ви попитам един въпрос тук. Правят ни ремонт на банята и там се намира разширителния съд, обаче майсторите са вързали РС за топлата вода, а вчера разбрах че трябва да е вързан към студената. Проблем ли ще е ако остане към топлата или да го поправят докато не са налепили всички плочки? Иначе камината е в апартамент, към нея са вързани 2 радиатора като в повечето случай работи само единия.
rastar4o - помощник
Здравейте, вече втора зима карам с локално парно, което си направих сам и ни грее добре, НО ИМА ПРОБЛЕМ! Постоянно се чуват мехурчета по тръбите, системата съм я направил от водната риза централно да отива в разширителя(най-висока точка на системата)и от там слиза към бойлера, след това 2 радиатора (чугунени) , водна помпа(в най-ниската точка) и пак в ризата.
Забелязах, че когато отворя обезвъздушителя на някой от радиаторите, докато работи помпата не изкарва въздух а смуче и мога да обезвъздушавам само на изключена помпа.
Въпросът е :
От къде ги намира тия постоянни мехурчета?
И защо смуче въздух вместо да изкарва въздух при включена помпа ?
:?
kapanec - специалист
Грешно си я направил системата направи я на ново и ще стане
king82 - специалист
Здравейте, зимата полека - полека си отива и вече втора година каминката си върши добре работата. НО, скоро ми паднаха 2 елетронни термометърчета със изнесена сонда с кабелче и аз реших да ги сложа на входящия и изходящия колектор. И, за мое учудване разликата между двете температури беше само 4-5 до 6 градуса.Примерно при изходяща 50, връщащата се е 45-46 градуса. Вероятно термометрите не изпъкват с голяма точност, но докато си стояха в стаята показваха еднакво. Каква е причината за тази малка разлика?

P.S. Понеже темата съм я започнал отдавна, на първа страница е описано квадратура,брой глидери и камина, ама уж са сметнати по мярка.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: