• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mrmagooo - специалист
Аз имам един въпрос каква беше външната температура при 29 вътре :?
Също може ли някой друга снимка на това как си изменил свързването ?
Manol P - помощник
Явно не четете внимателно! При мен температурата в помещенията не се е покачвала над 22С, освен ако не грее слънце. За 29С пишеше някой друг, който най-вероятно не е монтирал трипътен вентил.
Промените в схемата на свързване са незначителни:
1) инсталацията е присъединена към най-горната точка на котела;
2) монтиран е байпас на помпата;
Всичко това е направено за да може котела да работи, когато няма ел. захранване.
3) Нямам водонагревател в котелното помещение.
filmatoplo - майстор
Колега Манол ти имаш монтиран трипътен вентил така ли .Каква роля играе -да осигурява възвратна вода в котела над 60 гр , или е монтиран да редуцира водата постъпваща в радиаторите .
mrmagooo - специалист
Manol P написа:
3. Схемата по която е свързан котела е променена, но е спазен принципа на производителя - трипътният вентил Ви осигурява икономия, тъй като не се налага да отваряте прозорците, защото вътре е 29С, както пише един от Вас, явно същият е решил да се прави на многознайко и да не спазва препоръките/технологията, а това за "нашенци" е практика.

Извинявай ама сам си го написал 29 ако си допуснал правописна грешка е друго !

Какво значи това "Нямам водонагревател в котелното " не го разбирам има една схема за два котела да нямаш предвид това ?

И може ли да дадеш една снимка на тва присъединяване горе или посне скица да драснеш на пеинт ?
И още един въпрос с какъв клапан си изпълнил предписанието за контрол на протичащия обем флуид?
filmatoplo - майстор
С котела не дават ли дебитомер :? , или само се препоръчва .
mrmagooo - специалист
filmatoplo написа:
С котела не дават ли дебитомер :? , или само се препоръчва .

Към котела не идва никаква арматура ...Дебитомера както трипътния вентил и още някой неща са абсолютно задължително за да ти одобрят гаранцията те затова са и дадени схемите които има почти задължителен характер !
С котела идвата само ето тези неща:
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 2876_n.jpg

клапан за налягане на 2бара термометъра,дръжки,вентилатор с колектора както и тия две планки който в паспорта пише че за някакво почистване не съм сигурен дали е кофти превод или просто още не съм разбрал как действат !
filmatoplo - майстор
Цитат-По-големият модел 40кW може да отоплява 400м2 в продължение на 5 дни, затова се нуждае от 220кг въглища като от всяко кило котелите STROPUVA произвежда 4.8kW/ч топлинна енергия. Тези резултати са потвърдени с множество тестове в продължение на 10 години.
4,8 -не е ли малко . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Е как не идва арматура с него? Доколкото знам идват всички части от схемата - колена, тройници, нипели, котелен термостат, дори не съм сигурен и за помпата. И ми направи впечатление като гледах една мостра, че фитингите са черни, чугунени, без цинк. Да не би да са изчезнали по трасето? :wink:
filmatoplo - майстор
Нещо не ми отваря схемите за свързване :? , гледах ги веднъж , на пръв поглед не ги разгадах .Снимки на схемите може ли да качи някой. :? :)
mrmagooo - специалист
LazarGanev написа:
Е как не идва арматура с него? Доколкото знам идват всички части от схемата - колена, тройници, нипели, котелен термостат, дори не съм сигурен и за помпата. И ми направи впечатление като гледах една мостра, че фитингите са черни, чугунени, без цинк. Да не би да са изчезнали по трасето? :wink:

Трудно да са изчезнали по трасето котела са го свалили почти буквално кораба пред очите на баща ми ...По-скоро има вариянт да си платиш на представителите и да те оборудват с комплект за да не се занимаваш ти .Те принципно предлагат и монтаж който ако не се лъжа беше в рамките на 1/3 от цената на котела което е малко соленичко не мислите ли ?!

filmatoplo ей сега ще кача схеми следи поста ще го обновя !
ИзображениеИзображениеИзображение

http://www.termo-stropuva.com/files/201 ... asport.pdf
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията: