Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Моля те разкажи повече около работата на горелката , лесно ли пали,капризна ли е към качеството на пелетите , ти какви гориш , достига ли бързо зададената температура -колко е тя, модулира ли , спирала ли е заради нещо по време на работа , налагало ли сее нещо да променяш по настройки .А що се отнася за копчетата -и на мен ми са трудни :) .
Радостине -разкажи нещо де , на какъв котел я монтира,колко киловата , сам ли , и на горните въпроси .Модулация е автоматичното сменяне на мощността по време на работа .Интересуват се много хора -твоята информация от първа ръка ще е полезна :) .
filmatoplo - майстор
Колега колко гори сега в студа -Командо . :?
Монтирах я на Виядрус у22 с 5 секции . Като гледам докато работи има един символ с пламъче и до него има цифра и се сменя от 3 до 0. Температурата на водата беше 2 градуса, като пуснах горелката и за около 20-30 минути стана 70. От фирмата ми казаха да я сложа на автоматичен режим и да настроя температурата на водата на 65-70 градуса. Отначало сложих дървени пелети, но на другия ден купих пелети от слънчогледови люспи по 260 лв. тон насипни. Доволен съм много. Имам термометърче на тръбата на един от радиаторите и стрелката не мърда от 60 градуса, имам и термоглави на повечето радиаторите и контролирам температурата по стаите лесно. Относно това, колко гори в студа при мен не може да е критерий, защото отоплявам апартамент в който не живея постоянно около 120 кв на втория етаж и отдолу и отгоре никой не живее. След като температурата на водата /при мен е с антифриз/ беше 2 градуса ... . Не съм забелязал да има проблем с пелетите, само тези слънчогледовите понеже са много натрошени не се свличат хубаво в бункера (бидон от 100 л) , та ще слагам по-голям бидон за да слизам веднъж на денонощие да му слагам.

Прикачен файл

Instrukcia za montaj i eksploatacia na Gorelka PB-40 - BG.rar
Ако на някой му се чете
(871.49 KиБ) Свален 383 пъти
filmatoplo - майстор
=D> Имаме доволен клиент от към работа на горелката , разход -това е друга тема :wink: .Не че нещо ама за другите видове горелки чухме поздрави по адрес на майките им :lol: .
Здравейте за горелката на команд пб-40 ..мога да кажа че работи много добре .Аз съм в къща и топля около 208 квадрата и сега в студовете харча някъде около 28-36 килограма зависи колко е студено навън .Ползвам сламени пелети или пелети от слама казват че не са калорични но когато бях на въглища горях около два чувала и нещо на денонощие така че с пелетите горя близо на половина по малко а и са доста по евтини от въглищата .........да не чуя вече за въглища не ми се мисли отново да почна чистене зареждане подпалки .Само да не измислят някакъв нов акциз и за пелетите :)
шоп - майстор
Радостин, сигурен ли сте в цифрите които сте написали?

каква е калоричността и цената на тон на пелетите от слама?!?!
filmatoplo - майстор
Купувайте акции на Командо , продавайте тези на Феролито :wink: .
filmatoplo написа:
Купувайте акции на Командо , продавайте тези на Феролито :wink: .

Не са виновни тези от Фероли, че не горят лоши пелети! При тях сигурно няма.
Качествените пелети заминават за Италия, а на нас ни продават боклуци.
Хубавото е че и за тях вече има горелка. Важното е цената на киловат да е по-ниска от качествените и щом горелката ги гори не виждам проблема.
Слънчогледовите пелети са 25 % по-ниска калоричност, но са 50% по-евтини.
Важното е, че горелката ги гори и котела е голям, да има място за пепелта.
ortho - напреднал
Месец и половина вече ползвам ватерланд с40 на котел дакон дор 24. Отоплявам 250 квадарата, стара (60+ г.) къща, измазана, бе изолации, дограма - 40-ти набор.
Искам да кажа, че съм много доволен. Поддържа точно и лесно зададената температура, разхода е около 35 кг пелети + 15 кг костилки - почти мокри на 24 часа - температура на водата - 55 гр. Това означава 23-24 градуса в по-студения етаж, 25 в по-топлия. Много удобна конструктивна особеност е, че камерата за горене не е затворена в тръба, както е при командо и фероли, което позволява по време на работа да се почисти от сгурията, като просто се бутва насъбраното в пепелника. Котела иска почистване не димоводите от прах през 15-тина дни, за да не му пада ефективността. Лесен за използване комаден блок.

Препоръчвам горещо.
filmatoplo - майстор
Орто здравей , твоята горелка има ли автоматична чистачка , в кой режим я караш -Автоматичен или ръчен :? :) , на колко киловата е настроена , каква доза пелети подава и през каква пауза , въздуха колко % е .Весело посрещане на новата 2013 г. :partyman:

Тема "Избор на горелка за пилети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: