Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kireto1 - специалист
Здравейте
Изкам да прокарам тръби за парното което смятам да свържа с камина с водна риза.
Те ще минават по пода успоредно с 2 см фибран за по добра изолация защото съм на
първи етаж.Понеже ще има пряк достъп ламината с тръбите ,дали от топлината няма
да се изкриви или изметне???
До колкото знам има F20 и F16.Кой размер е по добрият вариант да сложа???

Прикачен файл

схема тръби парно.jpg
схема тръби парно.jpg (70.55 KиБ) Видяна 10499 пъти
grants - специалист
и с двата вида тръба ще стане ,колкото до ламината няма да има проблеми
ironlady - модератор
Тръбите задължително да ти бъдат РЕХ/Ал-тези с алуниевата вложка.Препоръчвам ти да сложиш ф16.Направи си и една замазка поне 2см над фибрана и тръбите и под самите тръби трябва да има изолация,иначе ще загряваш плочата под теб.Желателно е изолацията под тръбите или над пода да е по голяма от 25мм.
kireto1 - специалист
Тръбите ще лягат направо на земята ,но това не е плочата ,над плочата има стндартна замазка около 7-8 см.,която останових когато прокарвах тръби от болера (в мокрото) към банята.В Бургас PEX/AL ф16 струват около 1.60 за метър а в този саитгледам по 1.02 и сигорно ще ги взема от там
ironlady - модератор
Изолацията под тръбите се полага,за да отдава незначително количество топлина на плочата под нея...това е необходимо условие при полагане на водно подово.Цената която си видял 1,00лв е нормалната за италианската или китайската тръба
kireto1 - специалист
Напълно те разбирам че изискванията са такива ама ще ми дойде много да вдигам нивото с около 6 см в целия апартамент
ironlady - модератор
Това беше само съвет,нищо повече....
:? Знаеш ли, за да не вдигаш замазката една идея ми се върти в главата.. :arrow: .Можеш поне да положиш фолио и примерно под фолиото може да се положи и настилката която се поставя под ламината...

Тема "Тръби за парно под ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: