• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mr_mitko - напреднал
Аз също моля за съвет от специалист,какви настройки в ръчен режим на IVG-40 ще са най-добри.Досега карам само на Автоматичен режим,но.....нещо разхода ми се вижда повечко(или аз така си мисля)Поздрави на всички,Благодаря за отговорите и Весели Празници!!!
naskov - майстор
Универсални настройки няма. Фирмите произвеждащи пелети все още не са в състояние на изкарат две еднакви партиди.
filmatoplo - майстор
:) Номера е в това пелетите да се подават така че да горят без да задръстят , и в дози които пък да поддържат желаната мощност.Играта е в дозата грамове които се подава , и във паузата секунди през които се подават пелетите .
sian - специалист
Попаднах на следната обява:
Продавам антрацитни въглища подходящи за котли с пелетна горелка.
Въпроса ми е, наистина ли ще може да работи горелката на тези въглища.
shlqpi - помощник
весела коледа на всички искам да попитам имам виадрус у 22 -5 секции с горелка BIOTECH 30 котелното е в мазето и се качва вода до 4ет по траби 1цол медни а в апартамента са ф-20, апартамента е 110кв без изолация а въпросите ми са:40кг пелети за 24ч нормално ли е? , и водата на котела вх/изх е 10гр ,мисля си да сложа и буфер ще имали някакав ефект спрямо разхода благодаря
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами зависи от гледната точка - на мен ми изглежда много, ама ако на тебе ти харесва - няма лошо :wink:. Изолацийка ще свали разхода, ама зависи от приоритетите :)
filmatoplo - майстор
Ох , на моменти горелката трябва да работи под 10 киловата-но тя не може , топлозагубите се увеличиха с падане на външните температури,хвърля сигурно и по някой пелетче в пепелника , ако пелетите не са много калорични и ето ти разход 30-40 кг за 24 часа.
shlqpi - помощник
а за буфер и изолация какво ще кажите Лазаре не те разбрах кое ти е много
shlqpi - помощник
Ако става въпрос за разхода и на мен ми е множко :) дайте някой съвет
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията: