Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Абе колко зима остана :? 200 чувалчета .
djordan - напреднал
LazarGanev написа:
Нуждата от буфер се усеща повече при малки системи с преоразмерен котел, при големи системи няма нужда. Това 500кг имах предвид котел 200кг + 100кг (помпи, кранове, фитинги, тръби), +100кг водно съдържание + 100кг радиатори (говоря за малка система), ако има и бойлер става 700кг. Всичко това варира температурно от 50 до 80*С и служи за буфер

Мисля да си сложа един 120л. бойлер изходящата вода да минава през него дали ще има някакйв ефект.Тръбите ми са цол а на бойлера 1/2 дали ще е пречка това или трябва да ги сменя с цолови.Водата в системата ми е около 60литра и бързо истива от конвекторите, не е като радиаторите да истива бо бавно. Пък и сме малко зиморничеви държим 27--28гр. Всичките подови ми са с теракот, децата и жената не искат да се слага килимчета така се чистело по лесно :prayer:
filmatoplo - майстор
Ти си бил за водно подово с този теракот без килими :) .На пелети колко- до каква температура да заредиш бойлера , че обратно да го ползваш през серпентината :? .Става но за сметка на водата за бгв , аз на моята печка с водна риза това го наблюдавам -загрявам водата в бойлера до 60 градуса когато печката гори интензивно , когато спада огъня и температурата на водата в системата започне да пада под 60 градуса -черпи от бойлерната серпентина докато водата спадне до 50 градуса -на толкова ми включва помпата .Колко това е плюс -зависи от гледната точка на кое даваш приоритет :wink: .
djordan - напреднал
filmatoplo написа:
Ти си бил за водно подово с този теракот без килими :) .На пелети колко- до каква температура да заредиш бойлера , че обратно да го ползваш през серпентината :? .Става но за сметка на водата за бгв , аз на моята печка с водна риза това го наблюдавам -загрявам водата в бойлера до 60 градуса когато печката гори интензивно , когато спада огъня и температурата на водата в системата започне да пада под 60 градуса -черпи от бойлерната серпентина докато водата спадне до 50 градуса -на толкова ми включва помпата .Колко това е плюс -зависи от гледната точка на кое даваш приоритет :wink: .

Имах предвид че бойлера съм го изкормил няма нагревател,да го ползвам като буфер за да увилича количеството вода.По този начин ще избегна честото включване на горелката.Изходящата вода минава през него и после към конвекторите :? .
filmatoplo - майстор
Не се прави така , защото за да излезе 120 литра вода от този бойлер , ще влезе 120 литра охладена в котела .
djordan - напреднал
filmatoplo написа:
Не се прави така , защото за да излезе 120 литра вода от този бойлер , ще влезе 120 литра охладена в котела .

Ами нали има и котли по 120-140л.вода.Ще е проблем първият път докато загрее и после ще си работи нормално.Горелката изключва на 65гр. и включва на 59гр. помпата изключва на 50гр. мисля си че ще работи така :?
kok - специалист
май е по добре да намалиш мошноста на горелката колкото да ти подържа около 60гр и да работи нон-стоп ама и настройките на конвекторите май ще трябва да пипнеш ама и вие с тези 27-28гр
Christo - майстор
Като ми бяха малки дечурлигата, жената беше прочела в една книга за гледане на деца, че като се къпят, трябва да е доста топло-24 градуса. Сверете си термометрите :)
Последна промяна от Christo на пон дек 31, 2012 7:14 pm, променено общо 1 път.
djeko - специалист
ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ НА ПЕЛЕТИ ----- НЕКА НОВАТА ГОДИНА НИ ДОНЕСЕ МНОГО ЕВТИНИ ПЕЛЕТИ,ЕВТИН ЧИПС И НАЙ-ВАЖНО
ТО ПО- МАЛКО АЛЧНИ ТЪРГОВЦИ. АМИН!

ЖИВИ- ЗДРАВИ ДО ГОДИНА, ДО АМИНА!!!!! :partyman:-НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ!!!
djordan - напреднал
djeko написа:
ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ НА ПЕЛЕТИ ----- НЕКА НОВАТА ГОДИНА НИ ДОНЕСЕ МНОГО ЕВТИНИ ПЕЛЕТИ,ЕВТИН ЧИПС И НАЙ-ВАЖНО
ТО ПО- МАЛКО АЛЧНИ ТЪРГОВЦИ. АМИН!

ЖИВИ- ЗДРАВИ ДО ГОДИНА, ДО АМИНА!!!!! :partyman:-НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ!!!

ОТ ТВОИТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ !!!

Честита Нова Година! Нека я посрещнем с радост,да я изживем с любов и да я изпратим успехи!! :drinkers:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: