• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Обикновено производителите на радиатори дават мощността им при 90*С, а газовия котел може да вдигне максимум 80*С, т.е. мощността на инсталацията е колкото минималната на котела пеи 80*С. Затова трябва да го ползвате с потенциометър на 8. Това, че харчи повече се дължи на факта, че вероятно нямате стаен термостат, който да изключи котела при достигане на стайната температура. Сложете си стаен термостат и увеличете потенциометъра на 8 - това е моето предложение - защо да отоплявате таванските помещения, щом не ги ползвате?
shrekk - помощник
Прави ми впечатлени ,че 80 градуса не прави дори на 8 най-много показва 65 гр. на макс когато е котела.
А това, че се застъпват много малко минималната мощ. на котела и инсталацията проблем ли е....?
Казаха ни че няма за този котел термостати..имало универсални..дали ще свърши работа.
още един въпрос на колко kw трябва да е настроена макс.мощност на нашия котел ,защото не присъствах на пускането на котела.

Седмичен ли да е термостата
Може да е универсален, по-добре е с програматор, защото нощно време дава икономия. Ограничаването на макс. мощност обикновено се прави малко над радиаторната - т.е. не повече от 15кВт. Трябва да го прегледа техник защо не дава мощност.
shrekk - помощник
И ако е възможно да ми отговорите този котел дали све пак е подходящ , и не е ли по добре да се смени ,защото има възможност да го оставим да се ползва за друго по голямо помещение около 240 кв. магазин .
Според вас с термостат колко процентно би паднала сметката ,защото сега ми се струва доста при положение ,че не се ползва дори за готвене.
Имам 2 ма познати на газ единият н ай големите му сметки са 180 лв.-за 80 квадрата.-жега у тях .
2-рия 300 лв .-180 кв. +готвене на газ също жега без термостати .
Бих искала да си плащаме нормални сметки , благодаря
shrekk - помощник
Мъжа ми ходи да пита и му казаха , че те така си били .
Също и топлата вода която ползваме ми се струва ,че не е много топла , което ми е странно.
За къпане е добре , но ако искам да напаря крачетата на хлапето когато е болен топля на котлона -това нормално ли е , колко е макс темп на водата която трябва да излиза от чешмите .
Оставете тогава този котел за магазина и си вземете друг по-съвременен с по-ниска минимална мощност, но задължително с някакво управление.
marinmnm - специалист
Здравейте ,колеги преди горе-долу 1 год. 2v6 ми отговори как да си намаля сметката на половина .Тогава изобщо не го взех на сериозно .Ноо сега мисля ,че го осъзнах.По добре след една година отколкото никога! За първи път през зимния период днес достигнах 8м3 за 24часа.Ще попитате как? Ами много просто, като котела почива/не работи/ през времето когато не трябва да работи.При мене има как ,защото семейството сме през деня на работа и съответно малката на училище.Тоест увеличих делта T на стайния термостат 15/20 градуса. :wink: :supz:
2V6 имаш една почерпка от мен. :partyman:
Я дай повече инфо
Здравейте,

някой може ли да ми отговори дали параметъра на котела "Re-ignition delay", който по подразбиране е 3 мин. регулира времето, което котела ще чака ако се е изключил поради прегряване на инсталацията преди да запали отново. Диапазаона му е от 1 до 10 мин. от завода.

Благодаря !
marinmnm - специалист
Значи сигурно ще се повторя но нищо: В момента отоплявам етаж от еднофамилна къща .На 1 етаж 34 /Н350/глидера ,10/Н500/глидера и 20/Н350/-заместен с конвектор W300/3кw на 50 градуса/ ,това всичко в хол, трапезария и кухничка /40м2/ и коридор 8/Н500/,спална 20/Н500/ и баня /водно подово~2кw/ и детска стая на 2 етаж -15/Н500/.Всичко 77м2 Котел IVEN 04 28kw. Стаен термо -регулатор/китайски/. Както сам казваш температурата на водата е на max.Дограма е идеална /нова PVC/ .Изолация имам само на подпокривното пространство /15см. вата/ и Над кухничката ,покрива на която е тераса на 2 етаж.На стените изолация нямам никаква.И в предния пост ,както съм написал дадох на стайния терморегулатор луничка-15градуса ,а слънчице 20градуса и постигнах тази консумация от 8м3 газ за 24часа. Друго не се сещам.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: