Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте живея в къща и нямам нито камина с водна риза, котлета , колектори и т. н. но имам бойлер и студена баня/ малка/ та ме интересува може ли да си купя една лира и майстор да я върже към бойлера който е серпентинов и така да си отоплявам банята
torbalan - Дървен философ
Имаш бойлер на ток, който има и серпентина и питаш дали може да вържеш лира на него, че да грее банята?

Правилно ли съм разбрал?
За можене - може... Подозирам, че ще трябва и някаква малка помпичка, че да принуди водата да се движи през лирата...

Банята надали ще стане топла, но поне ще е суха...

Може би по-евтин вариант ще е, ако се огледаш по магазините за нещо, което работи на ток и е предназначено за отопление на бани...
Благодаря за разяснението така хубава ми се видя идеята да се отоплявам с бойлера ама и помпи да купувам и то без да е кой знае колко топло незнам ще си взема май някаква духалка и ще се топля
Каквото и да купуваш - гледай да е за баня...
Че да се озъбиш гол и мокър от ток в банята хич не е на добре...
Ще гледам ама гола и мокра :yawinkle: и жените се интересуваме от бойлери и отопление
Оле!
Извинявай :)

То гола и мокра - добре звучи... Сега ще завалят предложения да те стоплят :)

Някога имаше един майтап - тест "Пристрастени ли сте към интернет"

и един от въпросите беше "Не знаете пола на петте си най-близки приятели, защото от ника им не личи" :)
EDI - майстор
Има електрически лири за баня, ама трябва да си потърсиш с висок клас защита.Гледах някъде, че има за мокри помещения.
galin56 - специалист
Е че то щом са за баня логично е да е помислено за влагата. Ако си решила да купуваш лира направо електрическа. То и бойлера е на ток, така, че е доста по-логично и лесно да сложиш електрическа от колкото за парно. Сега проблем остава пък откъде да вземеш ток. Защото едва ли контактите ти са много в банята. Ако е близо до бойлера от него, ако не трябва да се прекара някак си кабел/контакт. Абе отоплението на бани по принцип си е връткава работа. Най-лесно е зимно време преди да се къпеш, ако е прекалено студено, пускаш за 4-5 минути да тече вряла вода да постопли малко около душа и влизаш.

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: