Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Stauffenbert - помощник
Здравейте колеги от скоро се топля с една печка Металургия с домбаски въглища но проблема е че като се натрупа пепел на скалата няма въздух и въгнилищата само тлеят.Посъветвайте ме не съм запознат с тези печки как да правя.Като сложа нови въглища се затрупва и слабо горят трябва въздух но пепелта пречи.Какво да правя да разбурквам с ръжена ли.
jorkataG - специалист
ръжен му е майката давай смело
разръчваш яко с ръжена да падне пепелта и после слагаш дръвца и отгоре въглищата
аз за да не цапам ги слагам въглищата в едно пликче /3 л/ - продават ги в пакет по 100 бр
alsted - майстор
Провери дали скарата ти е сложена правилно. Ребрата са призматични като широката основа трябва да е отгоре, тясната - отдолу. Иначе казано отворите отгоре - по-малки, отдолу - по-големи. Пробвал ли си с горно горене? Уточни печката отоплителна ли е (висока) или готварска? На отоплителните скаричката беше подвижна. Над пепелника имаше един лост, с който можеше да се придвижва 5 - 6см напред-назад.
Stauffenbert - помощник
печката е стара но запазена Металургия 110мм кюнци отоплителна не е висока около 80 см скарата за изтръскване на пепелта има лостче за издръпване ще опитам както ми каза колегата по горе с дърво и въглища
MamaMy - майстор
След едногодишна употреба на Металургия II с чиста съвест мога да кажа, че това е машина за боклуци. Почистването и отнема толкова време колкото в момента ми стига за почистване и зареждане на 2 печки чудо. Пуши повече от комина на ТЕЦ Марица-изток. Вратичките и са правени от малоумни идиоти които са палили само огнище. :)

Тема "пепел на скарата на печката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: