• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527 - напреднал
Жоро Георгиев написа:
filmatoplo написа:
Този терморегулатор който виждам на снимките , не е от най коректните.
Терморегулатора го слагах допълнително да спира помпата когато изгасне котела. Датчикът му е разположен веднага след обезвъздушителя увит добре с фолио. Твърде е вероятно да не е коректен защото е нагласен на 30 гр а включва помпата когато котела достигне 50 гр. Ще взема да му свържа едно ключе за шунтиране за всеки случай.
А при мен е обратното терморегулатора е на 70 градуса а включва помпата на 50 градуса, 50 градуса показва термуметъра на котела :?:
plamen8527 - напреднал
някой има ли представа на Viadrus u22 d термуметъра на коетела как се слага да не е нещо погрешно поставен? При мен е с кат махна ламарината отгоре има една дупка на изхуда на топлата вода и там се пуска но диаметрра на дупката е доста по голяма от термометра който влиза в нея и кат я пусна вътре в дупката има една пластинка която се слага и те вътре не знам защо ама там си беше явно да го заступори???
geniya - специалист
Точно отгоре се слага в една бронзова втулка, която е наистина с по-голям диаметър от тази на термометъра.Виж да не би да ти се е поизмъкнал датчика и да хлопа във втулката, оттам да отчита некоректно.Друго което си мисля е, да не би да си пречупил тръбичката с ръб и да не може да се движи свободно вътре в нея газта или течността, и да не дава вярна информация към скалата на температурата.Мисля че е с газ с тръбичката... :?
plamen8527 - напреднал
geniya написа:
Точно отгоре се слага в една бронзова втулка, която е наистина с по-голям диаметър от тази на термометъра.Виж да не би да ти се е поизмъкнал датчика и да хлопа във втулката, оттам да отчита некоректно.Друго което си мисля е, да не би да си пречупил тръбичката с ръб и да не може да се движи свободно вътре в нея газта или течността, и да не дава вярна информация към скалата на температурата.Мисля че е с газ с тръбичката... :?
Ми тя си хлопа ама има една пластинка която се слага също в тази втулка, иначе има обелено по тръбичката тя тръбичката има върху нея гума или нещо такова и на едно място е охлузена около 5 милиметра ама не съм се заглеждал дали е смачкана или прегъната, утре ще проверя :) Благодаря за съвета :)
naskov - майстор
Извади ампулата от втулката и термометъра трябва да показва температурата на въздуха
BaiGrozdan - специалист
Топлозагубите са големи знам, нямам изолация. Подхвъриха ми да наредя на тавана на плочата стериопор да изолирам плочата от външната страна, незнам дали си засужава на този етап ще се усети ли?
Заслужава си.От личен опит ти казвам.На еднофамилна къща без изолация с пвц дограма при поставена изолация 2Х4 см.стиропор залепени шахматно с термофлекс върху плочата, разликата спрямо предната година беше + 3-4 градуса.
lakosste - специалист
Да попитам за тръбите от по-горните снимки(полипропиленовите),обикновенни за топла вода ли са?Извинявам се че съм малко извън темата ти.
plamen8527 - напреднал
lakosste написа:
Да попитам за тръбите от по-горните снимки(полипропиленовите),обикновенни за топла вода ли са?Извинявам се че съм малко извън темата ти.
Ако питащ мен са полипропиленови, но са с четири червени ленти по тях което значило че са за парно , нещо такова ми казаха, а другите обикновените са с две червени линии. Разликата в тях била , че тези с 4-те линии като се нагреят от топлата вода не се изкривяват а тея с двете се кривят. :)
plamen8527 - напреднал
BaiGrozdan написа:
Топлозагубите са големи знам, нямам изолация. Подхвъриха ми да наредя на тавана на плочата стериопор да изолирам плочата от външната страна, незнам дали си засужава на този етап ще се усети ли?
Заслужава си.От личен опит ти казвам.На еднофамилна къща без изолация с пвц дограма при поставена изолация 2Х4 см.стиропор залепени шахматно с термофлекс върху плочата, разликата спрямо предната година беше + 3-4 градуса.
Извинявай не съм много наясно -2X4 см. какво ще рече, и колко сантиметра стериопор да сложа и какъв да е има ли някакви по специални??? :) И аз смятам само да го сложа не да го измазвам отгоре, само му слагам 3-4 топки лепило и го лепвам за плочата
BaiGrozdan - специалист
Извинявай не съм много наясно -2X4 см. какво ще рече, и колко сантиметра стериопор да сложа и какъв да е има ли някакви по специални??? :) И аз смятам само да го сложа не да го измазвам отгоре, само му слагам 3-4 топки лепило и го лепвам за плочата
2Х4 см-, ще рече 2 листа стиропор по 4см. залепени един върху друг, като вторият лист покрива фугата на първия.Направих го така, защото при неравна плоча при полагане на един лист стиропор от 10 см. фугата, която остава между двата листа трябва да се запълни със същият материал.причината при мен беше, че таванът се ползва като простир, и върху стиропора сложих лист фазер/пък и преди години по нашия край не се намираше 10см. стиропор/.Стиропорът има различна плътност килограми на кубичен метър.По- плътен , по- тежък /по-скъп/.Ако не използваш тавана купи си с по-ниска плътност.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: