• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте , бих искал да попитам какъв тип терморегулатор е по-добре да се използва :

1. настроен на 20 градуса - работи до 20,5 и изключва и на 19 включва
или
2. настроен на 20 градуса работи до 20,2 и изключва и на 19,8 включва

Благодаря предварително !
2v6 - майстор
vili369 написа:
Здравейте , бих искал да попитам какъв тип терморегулатор е по-добре да се използва :

1. настроен на 20 градуса - работи до 20,5 и изключва и на 19 включва
или
2. настроен на 20 градуса работи до 20,2 и изключва и на 19,8 включва

Благодаря предварително !
Зависи как и къде е монтиран.
Ако стаята се отоплява с радиатори и термостата е достатъчно далече от тях ще може да работи на 19,8/20,2 и ще поддържа по-постоянна температура.

Ако отоплението е с конвектор и твърде бързо след включване термостата отчита висока температура е по-добре 19/20.5 за да се предотврати честото спиране и тръгване на котела :idea:
shrekk - помощник
Ще слагаме модулиращ терморегулатор за котел Wolf и в петък ще идват да го монтират, исках да попитам какви настройки да изисквам да направи сервизният когато дойде, с цел по малки сметки?
Въпреки ,че ще има терморегулатор да изисквам ли да намали макс.мощност на котела до 15 KW. и ако да това ще пречи ли на консумацията на нормална топла вода? и Въобще ако нещо друго трябва да се настрои казвайте .
Лятото най вероятно ще сменяме котела -към какви котли да се носачим,кондензни или пак двуконтурни, който да отговарят на нашата инсталация 12 kw. и да е по икономично отоплението.

Какво значи КОНВЕНЦИОНАЛЕН КОТЕЛ?
shrekk - помощник
Има ли разлика в тези два котела като параметри , на кой от двата да се спра евентуално? Или ако има нещо по добро ,то моля да ми кажете марка и модел котле.Кондензните не съм гледала защото незнам дали отговарят на нашата инсталация , как да разбера ?

GAZ 7000 W - Bosch
ZWC21-3MFA23 6,3-21 KW

GAZ 3000 W-BOSCH
ZW18-2 DHAE23 6-18 KW
LazarGanev - "Велик майстор"
Двата са конвенционални. Разликата е от земята до небето като качество, а като цена почти нищо. Взимай първия. Само че не виждам причина да се набутваш сега с модулираш термостат за Волфа, после той не става за Боша като модулиращ
Здравейте, да задам един лаишки въпрос. Понеже се гони минималната мощност на котела с инсталираната, кое определя на каква мощност котела ще работи - на минимална или на по-голяма от нея ако котела е конвенционален и без модулация ?
Последна промяна от terziyski на ср яну 16, 2013 7:14 pm, променено общо 1 път.
shrekk - помощник
LazarGanev написа:
Двата са конвенционални. Разликата е от земята до небето като качество, а като цена почти нищо. Взимай първия. Само че не виждам причина да се набутваш сега с модулираш термостат за Волфа, после той не става за Боша като модулиращ
Да знам ,че няма да може да се ползва за боша,
1. За да знаем че и с модулатор промяна в сметките няма, (защото така ме увещават че едва ли не 30 % щели да намалеят ,което мен силно ме съмнява), но и с 30 % надолу 350 лв. са 245 за 70 кв.отоплявана площ. 300 лв плаща мой колега който топли 180 кв.
2. Когато решим да разкараме котела където отиде ше си върви с терморегулатора.
shrekk - помощник
shrekk написа:
Ще слагаме модулиращ терморегулатор за котел Wolf и в петък ще идват да го монтират, исках да попитам какви настройки да изисквам да направи сервизният когато дойде, с цел по малки сметки?
Въпреки ,че ще има терморегулатор да изисквам ли да намали макс.мощност на котела до 15 KW. и ако да това ще пречи ли на консумацията на нормална топла вода? и Въобще ако нещо друго трябва да се настрои казвайте .
Lazare, моля те да ми отговориш на въпроса какви настройки според теб да се направят при посещението на сервизния.Да настоявам ли да се намали макс.мощност на котела (това би ли довело до икономия в сметките и ще пречи ли на ползваната топла битова вода. На колко да настоявам да е макс.мощност 15 KW или .......?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами да, добре е да се намали максималната мощност за отопление, това не влияе на мощността за БГВ. Кой знае какви икономии от това не би трябвало да се очаква, по-скоро това служи за разтоварване на газовия клапан. Икономия би трябвало да се очаква от монтаж на стаен термостат. И не забравяй - термоглавите отворени, ако има разлика в температурите между отделните стаи - регулираш от секретните вентили
shrekk - помощник
А със боша който коментирахме дали мога да очаквам други сметки, защото ако го сменя и се окаже отново същата ситуация , много ще се п..вам. :? Какво показва практиката при вас и други във форума ,защото има малко хора във форума които са сменяли котела си ...
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: