• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527 - напреднал
plamen8527 написа:
Колеги посаветвайте ме има ли смисъл да изолирам тавана сега , въпреки че нямам изолация на стените??? Ще се усети ли ???
Бихте ли ме посъветвали дали 5 см. е достатъчно и как да го поставя, имали значение какъв е , дали ще ми се появи после мухал по тавана от вътре, и ако някой знае магазин където стиропора е по-евтин във Варна???
Малкия - специалист
И аз съм със същия котел, само че по-маломощен. Имал съм подобен проблем за една от стаите, трудно се стопляше и ако евентуално се стопли после бързо изстива ако не работи котела. Сложих преди началото на отоплителния сезон топлоизолация на тавана, като я поставих на пода на самата плоча, тоест от горната страна на плочата спрямо помещението. Разликата е значителна, освен че се стопля вече е и с температура както останалите помещения, не изстива толкова бързо, миналата година в големите студове се с случвало да меря в помещението 14 градуса... Сложих найлон като пароизолация, отгоре 6 сантиметра EPS върху EPS-a 4 сантиметра XPS за да може да се стъпва и ако има за какво да се ползва подпокривното пространство. Общо 10 сантиметра, за мен по малко от толкова е недостатъчно. Една разумна инвестиция с очаквани добри резултати.
lakosste - специалист
Изолирай се и няма да имаш повече главоболия.Преди да сложа изолация температурата в къщи беше 23-24 градуса а сутрин като поистине котела падаше на 18 градуса,ако е по студено и повече падаше.А сега сутрин под 21 градуса аз не съм виждал,дори и при -10 градуса че и повече.При положение че преди това котела съм го потдъжал пълен за вечерта а сега му слагам вечер 2-3 дървета и едно кошче въглища към 19-20 часа и като се разгори го затварям.За да сравниш ще ти кажа и че преди изолацията радиаторите са били толко топли че меришеха на боя.(чогунени).Така че изолирай ,също така и дограма сменяй ако нямаш качественна.
filmatoplo - майстор
Изолация на първо место , но главоболията с този котел няма да изчезнат .
plamen8527 - напреднал
filmatoplo написа:
Изолация на първо место , но главоболията с този котел няма да изчезнат .
Какво имаш предвид???
filmatoplo - майстор
Много са нещата , освен котела като конструктивно недомислен , направи така че димоотвода му да влиза директно в комина -без кривки , монтирайте на котела термостатичен вентил 61 градуса -за да не влиза в котела връщаща вода под 60 градуса , изолирай всички тръби ,намери си хубаво гориво ,чисти котела периодично (не намеквам че не го чистиш сега) .Подобни неща . :wink:
BaiGrozdan - специалист
plamen8527 написа:
Колеги посаветвайте ме има ли смисъл да изолирам тавана сега , въпреки че нямам изолация на стените??? Ще се усети ли ???
Да, да и да.Споделих ти мнение от личен опит.Колкото и да са ти горещи радиаторите няма да се стоплиш.Или слагаш изолация, или допълнително радиатори.
plamen8527 - напреднал
BaiGrozdan написа:
plamen8527 написа:
Да, да и да.Споделих ти мнение от личен опит.Колкото и да са ти горещи радиаторите няма да се стоплиш.Или слагаш изолация, или допълнително радиатори.
Като казваш изолация , имаш впредвид само за плочата или ..., защото аз само за плочата говоря , не знам за сега имам възможност само за 5 сантиметра стиропор и не знам с тези 5 сантиметра дали има смисъл да го слагам ???
BaiGrozdan - специалист
Като казваш изолация , имаш впредвид само за плочата или ..., защото аз само за плочата говоря , не знам за сега имам възможност само за 5 сантиметра стиропор и не знам с тези 5 сантиметра дали има смисъл да го слагам ???
Да, само за плочата говоря.Като нямаш възможност за 10 см., сега сложи 5 см., а след време, когато имаш възможност сложи още един ред 5 см. върху първия.Даже и с 5 см. ще имаш полза.
Здравейте!Редовно разглеждам мненията и идеите във форума но до днес не съм се включвал ,защото не мислех,че мога да бъда полезен но след тенденциозното мнение на filmatoplo просто не можах да издържа.Имам котел VIADRUS-24kw,който ползвам вече пета година и съм изключително доволен от него.Разхода за отоплителния сезон е между 3 и 4тона въглища/донбаски/ и 2,5куб.м
дърва/живея в гр.Бяла Рс/Относно проблема при plamen8527 мисля че освен изолацията/която е много важна/има нещо сбъркано и в изпълнението на самата инсалация.Циркулационната помпа ,която е монтирана за колко метра воден стълб е,защото като гледам къщата ,трябва да е поне за 6 или 8метра.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: