манихеин написа:И аз посъбрах кутийки за едно малко панелче. Обаче се чудя как да изчистя засъхналите бира и безалкохолно по дъното и стените на кутийките, че да не вони въздухът после. Вие с какво ги обработихте и има ли ефект?Разтвор на прах за пране и вода (към 200гр/10л) - киснеш 5 часа, после само изполиваш и си много доволен
Subsa написа:манихеин написа:И аз посъбрах кутийки за едно малко панелче. Обаче се чудя как да изчистя засъхналите бира и безалкохолно по дъното и стените на кутийките, че да не вони въздухът после. Вие с какво ги обработихте и има ли ефект?Разтвор на прах за пране и вода (към 200гр/10л) - киснеш 5 часа, после само изполиваш и си много доволен
По повод въпроса с измиването на кутийките , е желателно първо да се направят отворите и след това да се накиснат във вода с много малко количество препарат и след това да се изплакнат обилно с вода , за да изчезне мириса на съдържанието и на препарата.При мен след пускане в действие на направения колектор няма остатъчна миризма.
Ето и снимка на моя колектор - работи и подгрява въздуха до 45 градуса при радиация 450 Вата/кв м с използване на вентилатор с дебит 200 куб м управляван с диференциален термостат.За информациа без вентилатор достигна 104 градуса и се спука стъклопакета.