• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Subsa - специалист
манихеин написа:
И аз посъбрах кутийки за едно малко панелче. Обаче се чудя как да изчистя засъхналите бира и безалкохолно по дъното и стените на кутийките, че да не вони въздухът после. Вие с какво ги обработихте и има ли ефект?
Разтвор на прах за пране и вода (към 200гр/10л) - киснеш 5 часа, после само изполиваш и си много доволен
Subsa написа:
манихеин написа:
И аз посъбрах кутийки за едно малко панелче. Обаче се чудя как да изчистя засъхналите бира и безалкохолно по дъното и стените на кутийките, че да не вони въздухът после. Вие с какво ги обработихте и има ли ефект?
Разтвор на прах за пране и вода (към 200гр/10л) - киснеш 5 часа, после само изполиваш и си много доволен

По повод въпроса с измиването на кутийките , е желателно първо да се направят отворите и след това да се накиснат във вода с много малко количество препарат и след това да се изплакнат обилно с вода , за да изчезне мириса на съдържанието и на препарата.При мен след пускане в действие на направения колектор няма остатъчна миризма.
Ето и снимка на моя колектор - работи и подгрява въздуха до 45 градуса при радиация 450 Вата/кв м с използване на вентилатор с дебит 200 куб м управляван с диференциален термостат.За информациа без вентилатор достигна 104 градуса и се спука стъклопакета.
Колеги , днес се регистрирах и се опитвам да кача снимки. Защо не се показват , че са качени? Някой знае ли?
jekasus - майстор
kocan написа:
Колеги , днес се регистрирах и се опитвам да кача снимки. Защо не се показват , че са качени? Някой знае ли?
Paint => Image => Stretch and Skew , променяш цифри 100 на 50 , после ОК и си готов.
Прикачен файл:
2012-03-23 20 09 33.png
2012-03-23 20 09 33.png (12.35 KиБ) Видяна 4302 пъти
Evgeniy - майстор
Kocan,

Защо ти е диференциален термостат? То като има слънце, колектора е винаги над 50 градуса, а когато няма и е под 40 е неизгодно да работи, защото ефекта е нищожен. Един термостат - копче на фиксирани 45 градуса е перфектен за целта.

А за миризмата не се притеснявайте толкова. Като правех моят първи колектор, се сетих за миенето по средата на лепенето... и половината останаха даже неизплакнати. Като се изпекат на 70-80 градуса миризмите изчезват за минути.
Subsa - специалист
За лятото мислите ли да покривате с нещо, примерно бяло платнище?
Evgeniy - майстор
При мен 2 лета вече няма проблеми. Оставям го на най нисък ъгъл - да гледа на 25 градуса от хоризонта, а и сачака му прави малко сянка, защото лятото слънцето е високо.
качвам обещаните снимки

Прикачен файл

20130117_132712_1.jpg

Прикачен файл

20130117_132620_1.jpg

Прикачен файл

20130117_132507_1.jpg

Прикачен файл

20130117_132429_1.jpg
hidrazin - майстор
Кочане, нали знаеш че рекламата и предлагането на стоки във форума е абсолютно забранено?
Тук да не би да ни взимаш за малоуници?
:partyman:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33

Тема "Слънчев колектор от алуминиеви кутийки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: