Интересна тема Лазаре, с поставяне на терморегулатор пусналата темата сваля разхода с 35%. Е просто няма такъв филм ако поддържа същите температури. Има само две обяснения - стои на по хладно, а и времето се беше постоплило последната седмица.

LazarGanev написа:Наскоро бях повикан да си кажа мнението за една инсталация - кондензен котел работи само за един радиатор 15 ребра Н500, в хола има още 2 радиатора, но единият никога не се включва(10Н500), а другият изключва много бързо (15Н500), защото термоглавата е на 3. Котелът оставен на 50*С - включва за половин минута, изключва, почива 1 минута и пак включва. И така - 6 зимиТези са били някакви странни мазохисти.
ESPACE написа:liusien написа:Пускаш една тема, отговаряш в друга - докато се ориентирам
На ESPACE - От четири години съм на газ, живея в къщичка - 40 кв. м., но има сутерен, който е по-малък на квадратура... Да кажем грубо - около 70 кв. м. има отопляема площ. Живеем сами в къщи - няма съседи, правил съм си вътрешна топлоизолация... На етажа има три помещения - преходни, същото е и в сутерена... Има две бани... Преди години, имаше тръби с които се отопляваше и кафенето, но ги махнах и там сложих климатици за по-ефтино...![]()
. С две думи- пишеш че имаш изолация. Не знам каква е тази изолация, ама според мен само името и е такова. Ще ти дам един съвет, дали ще си го сложиш не знам, пък и си е твой проблем. Ако искаш наистина да ти се намалят сметките си направи ТАВАННА изолация и то по добре от вътре, не отгоре над плочата. Почти съм сигурен, че нямаш такава, а това води поне до 35% по-високи сметки.
ESPACE написа: Пускаш една тема, отговаряш в друга - докато се ориентирамЛелееее.... Извинявам се за недоглеждането! Ще копирам това, което съм писал и ще го преместя в моята си тема!... Но да отговоря на писаното тук - имам изолация на таваните на етажа. Сложен е три сантиметра пресован стереопор /не знам как му казвате тук/... Когато преди много години родителите ми правиха къщата, не им разрешиха масивно строителство с бетонна плоча. Тавана е гредоред - паянтова сграда го водят.... С две думи- пишеш че имаш изолация. Не знам каква е тази изолация, ама според мен само името и е такова. Ще ти дам един съвет, дали ще си го сложиш не знам, пък и си е твой проблем. Ако искаш наистина да ти се намалят сметките си направи ТАВАННА изолация и то по добре от вътре, не отгоре над плочата. Почти съм сигурен, че нямаш такава, а това води поне до 35% по-високи сметки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: