Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
Да сте се вглеждали зимата в помпените станции на ВиК. Ползват точно кварцови лампи и не топлят цялото помещение. Явно нещата са отработени и са се доказали защото си има цели такива табла направено като пано с такива лампи.
hidrazin - майстор
То не само там ги има.И чак пък отработено.Не го препоръчвам за помещения за постоянно обитание.
Нищо "секретно" няма.
Здравейте,

Търся съвет и компетентно мнение. Имам стара кварцова лампа Сименс комбинирана - 2 пури инфрачервени лъчи IR - 560 W и 1 лампа UV. Работят на различни режими. Мисля, че сме я купували с медицинска цел.
Въпросът ми е: може ли да използвам 2 пури IR за отопление на малка стая? Има ли някаква опасност за хората при продължителна употреба? Как е най-добре да бъде насочена?

Благодаря.
VLADO66 - майстор
mseverova написа:
Здравейте,

Търся съвет и компетентно мнение. Имам стара кварцова лампа Сименс комбинирана - 2 пури инфрачервени лъчи IR - 560 W и 1 лампа UV. Работят на различни режими. Мисля, че сме я купували с медицинска цел.
Въпросът ми е: може ли да използвам 2 пури IR за отопление на малка стая? Има ли някаква опасност за хората при продължителна употреба? Как е най-добре да бъде насочена?

Благодаря.
Не са предвидени за продължителна работа, тен ли ще правите :?
Доколкото знам, тен се прави с UV, а не с IR. Поне така са ни учили преди повече от 40 год.
:))

Тема "Отопление с инфра червени лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: