Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Колега, мисля че няма от какво да се притесняваш за бойлера и да си усложняваш живота. Едва ли ще надхвърли 95 градуса температура парното. Ако се случи ще гръмне първо то, а после бойлера. По добре вземи един обикновен терморегулатор и два магнет вентила за топла вода. Терморегулатора го монтираш на изходящата вода от камината и го настройваш на 95 градуса, а двата магнетвентила монтираш единия на пълначката, а другия на топлата вода с изход към канализацията. Ако не е под налягане системата ти може и направо тръба от най високата точка и към канализацията с едно по високо коляно. Когато температурата ти се качи над 95 градуса, автоматично се отварят и двата и през камината почва да тече студена вода. Гледай само пълначката да е по далече да не се спука камината от притока на студена вода. Така аварийно може да я изстудиш.

Ако не си ме разбрал ще ти го начертая.
idunno - специалист
Много ми е любопитно какво ще стане , ако по твоята идея 7 градусова вода от пълначката влезе директно в камината нагрята до 95 градуса :)
ivanovbg - майстор
Не е проблем водата да е редуцирана с кранче. А и съм казал да е по далече за да се омеша с останалата :)
godho - напреднал
Благодаря за съветите, взех някои решения и в процеса на работа ще се обръщам отново към вас. :wink: Удачно ли е от камината към колекторното разпределително табло тръбите да са ппр или е по добре метални ? Изображение
Мисля таблото ми да изглежда точно по посочения по-долу начин. Искам да попитам за какво са изпускателните кранове на самите обезвъздушители? Изображение
LazarGanev - "Велик майстор"
Подозирам, че имаш готов отговор :wink:
ivanovbg - майстор
На моето парно съм направил извода от камината до колектора и разширителния съд с железни тръби че ако спре тока и тръгне парата докато реагирам....Системата ми е без налягане, и може да работи на самотек , но ... За всеки случай :-D
godho - напреднал
LazarGanev написа:
Подозирам, че имаш готов отговор :wink:
А той е да са метални, понеже в близост до камината ще стане мазало :)
godho - напреднал
Камината ми е 20 кв, обема на всички консуматори е 23 литра вода, без водата в водната риза и серпентината и без водата в тръбите. Колко литра РС трябва да си купя. Обърках се от много четене :? . Четох някъде:1кв - 1литър.
filmatoplo - майстор
Точния отговор е 22,381 мл , ама и 20 литра са добре . :)

Тема "Съвет за правилно свързване на камина с вона риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: