• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tupalka - специалист
При мен подовото ще се захранва от котел на твърдо гориво, разположен в мазето. Искам да сложа и колектора там, веднага след котела, и през две дупки през плочата прокарам тръбите към горния етаж към всяка от стаите. Ще има 6 кръга общо. Мазето е под целия етаж и всичко ще е там. Въпроса ми е ще може ли да се обезвъздуши системата и къде ще е най-добре да сложа разширителния съд?
2v6 - майстор
tupalka написа:
При мен подовото ще се захранва от котел на твърдо гориво, разположен в мазето. Искам да сложа и колектора там, веднага след котела, и през две дупки през плочата прокарам тръбите към горния етаж към всяка от стаите. Ще има 6 кръга общо. Мазето е под целия етаж и всичко ще е там. Въпроса ми е ще може ли да се обезвъздуши системата и къде ще е най-добре да сложа разширителния съд?
Поне изходящия колектор за подовите кръгове трябва да е над нивото на самите кръгове - обезвъздушаването става през него :!:
gench - специалист
Отново имам нужда от помощта Ви!
Най-после я докарах до лепенето на гранитогреса. Всекидневна е разделена на 4 отоплителни кръга между които съм слагал 2 или 3 см. фибран.
Та въпросът е сега при лепенето на гранитогреса там където фибрана дели полетата трябва ли да има някаква дилатационна фуга и ако да колко мм трябва да е ?
2v6 - майстор
gench написа:
Отново имам нужда от помощта Ви!
Най-после я докарах до лепенето на гранитогреса. Всекидневна е разделена на 4 отоплителни кръга между които съм слагал 2 или 3 см. фибран.
Та въпросът е сега при лепенето на гранитогреса там където фибрана дели полетата трябва ли да има някаква дилатационна фуга и ако да колко мм трябва да е ?
1cm фуга на 5 метра плочки.
gench - специалист
По скоро въпросът беше дали тази фуга от 1см. трябва да съвпада точно с фибрана които дели помещението на 4 полета.
Опасенията ми са че ако се налепят цели плочки които свързвт полетата има опсност при различни температурни разширения те да понасят голямо напрежение и в крайна сметка да се отлепят.
Тази фуга от 1см. с какво трябва да се изпълни - някакъв силикон или..?

зелените линии са фибрана които дели помещението на 4 кръга

Прикачен файл

OVK-Model.jpg
2v6 - майстор
gench написа:
По скоро въпросът беше дали тази фуга от 1см. трябва да съвпада точно с фибрана които дели помещението на 4 полета.
Опасенията ми са че ако се налепят цели плочки които свързвт полетата има опсност при различни температурни разширения те да понасят голямо напрежение и в крайна сметка да се отлепят.
Тази фуга от 1см. с какво трябва да се изпълни - някакъв силикон или..?

зелените линии са фибрана които дели помещението на 4 кръга
Приеми че плочките и замазката са едно цяло.
Между две замаски (заедно с плочките отгоре) трябва да има една фуга.
Залепиш ли плочка върху две замаски ще се пукне още на първия ден работа на подовото. Ако няма подово пак ще се пукне, но след повече време...
За фуга на плочките се продават съответните цветове силикони.
gench - специалист
Благодаря ти !
и аз така мислех но исках потвърждение на някои от вас разбирачите.
Дейсвам :)
gench - специалист
Най-после и аз си имам термопомпа!!!
Разбира се - made in Chirpan :)

Прикачен файл

IMG_20150219_073656.jpg

Прикачен файл

IMG_20150219_073628.jpg

Прикачен файл

IMG_20150219_073618.jpg

Прикачен файл

IMG_20150219_073611.jpg
N.Petkov - специалист
=D> =D> =D> БРАВО!
Благородно ти завиждам, четох темата още преди две год. два месеца чертах схеми но накрая се
отказах от подовото и сега горко съжалявам :wallbash:
kuuuuuul - майстор
Честито :partyman: ,дай повече подробности.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Помощ за водно подово отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: