Можеш ли да ми обясниш точно какво означава за теб модулацията със стайния термостат? Защото до колкото знам стайния термостат е един прост ключ on/off т.е. няма степени. Може би тази горелка има и някакви свръхестествени сили и по някакъв друг начин решава да работи в модулиращ режим. Само да уточня, че работа на минимална мощност не е модулация, а е работа на минимална мощност. Модулация е възможност да работи на междинна мощност в зависимост от необходимостта (температурата на водата, помещението т.н.).
syncho написа:Можеш ли да ми обясниш точно какво означава за теб модулацията със стайния термостат? Защото до колкото знам стайния термостат е един прост ключ on/off т.е. няма степени. Може би тази горелка има и някакви свръхестествени сили и по някакъв друг начин решава да работи в модулиращ режим. Само да уточня, че работа на минимална мощност не е модулация, а е работа на минимална мощност. Модулация е възможност да работи на междинна мощност в зависимост от необходимостта (температурата на водата, помещението т.н.).
Термостатите са on-off, но горелката има програма за обработка на този сигнал за да може да модулира.
това е от странци 19 на инструкцията и
Когато има включване или изключване на стайния регулатор и работим без оптимизация
(0), заданието за отоплителна вода става:
При включване – максимално.
При изключване – минимално.
Когато има включване или изключване на стайния регулатор и работим с оптимизация (5 –
60 мин.), заданието за отоплителна вода става:
При включване – започва покачване, като максимално задание се достига в края на
времето за оптимизация и то само ако за това време не е настъпило изключване.
При изключване – започва понижение на заданието, като минимално задание се
достига в края на периода за оптимизация