• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
shuta6667 - помощник
s_s1 написа:
http://www.kostrzewa.com Не, не излиза по-евтино, или евтино защото не съм оторизиран дилър, и нямам транспортна фирма, но продавачите/производителите са много технически грамотни и познават в детайли работата не техните конкуренти най-вече в Полша и частично Австрия и Германия. И за разлика от Дефро има автоматично запалване. Според производителя пали дори и въглища.
Стайния програматор си е тяхно производство и е в комплекта. Това позволява котела да не работи винаги на "on-off" и да модулира мощността спрямо външната, темп., вътрешната темп. и темп. на водата в котела.
Софтуера формира правилен горивен процес при различните режими на котела /палене, загряване, модулация на мощността/, като гарантира минимално количество на изгорели газове, а чрез това се постига икономия на гориво.
Има и доста други благинки.
само да поправя http://www.kostrzewa.com.pl/
filmatoplo - майстор
Според мен е същия , малко шумен изглежда , гледам и натъркаляни пелети в пепелника -колко струва :? .Добро впечатление ми направи само монтажа на 4пътен вентил -моя любим монтаж :) .
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Като дойде при мен ще споделя със снимки как изглежда и ще Ви помоля за съвети при инсталацията му, че у наше село не мога да намеря компетентен човек и затова прибягнах до това решение.
Интересно ми е колко ти взеха за транспорта?С полски или български превозвач?
s_s1 - специалист
Да този е котела. Сега го чакам да пристигне. И до няколко дни ще напиша и цената, защото имаше малко неприятна изненада, че обявените цени в Полша били с намаление заради тяхни еко програми и на мен ще ми излезе по-скъпо. Тези дни след като платя транспорта ще внасям ДДС-то и ще пиша.
А каква е разликата м/у трипътен и 4 пътен вентил?
Може ли да постнете схема на свързване в темата за буферите?
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Да този е котела. Сега го чакам да пристигне. И до няколко дни ще напиша и цената, защото имаше малко неприятна изненада, че обявените цени в Полша били с намаление заради тяхни еко програми и на мен ще ми излезе по-скъпо. Тези дни след като платя транспорта ще внасям ДДС-то и ще пиша.
А каква е разликата м/у трипътен и 4 пътен вентил?
Може ли да постнете схема на свързване в темата за буферите?
по техните ценови листи май излиза някъде към 6000 лв + транспорта,но такъв котел с самозапалване в българия няма.ДДс тук ли го плащаш?В ПОлша е 23 %
s_s1 - специалист
Да, 20%.
Да знам че няма те ерато да изкарват такъв нищо не направиха.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Да, 20%.
не те разбрах ,платил си ДДС тук в българия?А за ерато ,просто не ми с еговори.Как ще ги сравняваш с една 30 мил. страна и с цялата промишленост зад нея
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Да, 20%.
не те разбрах ,платил си ДДС тук в българия?А за ерато ,просто не ми с еговори.Как ще ги сравняваш с една 30 мил. страна и с цялата промишленост зад нея
Сега ще внеса тук ДДС в България.

Аз не сравнявам Ерато, но те още миналата година щяха да правят подобрен 3фера със запалка. А тези от Шумен Сън систъм котлите им са копи-пейст от някакви други не български. Това го разбрах, защото виждаш ли нямали документация на български. Е техните работници сигурно са завършили немската гимназия.
syncho - майстор
Аз като бях на панаира попитах за този 3фера и ми беше обяснено, че е обикновен пиролизен котел (даже ми показаха оригинала от който е направен) с дупка отгоре да се пускат пелети, за да поддържа огъня докато клиента се върне да си напълни горивната камера с дърва. Така, че не виждам как ще сложат запалка там.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: