• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Горелката да не е била на макс :? , друго освен нещо тези котли да завихрят пламъка така че той да се връща върху горелката .На два пъти ми прави впечатление при точно такъв котел и мощност , само горелките ИВГ да се нагрява доста корпуса на горелката и спира по температура :? -тогава го преписах на това че първоначално пържих горелката на макс 40 киловата. При монтаж на горелка ГП 32 киловата на макс работа 4 часа с температура на водата 85 градуса , корпуса остана студен :wink: .Разберете ме правилно-първия отсег на Боша по принцип се явява път без изход -пламъка на горелката е насочен и на там , понеже няма от къде да мине и се връща през зоната на горелката -ето ти прегряване в тази зона.
oksan - напреднал
Открихме проблема. При монтажа на горелката на вратичката се развиват двата болта които държат планката с нагревателя за да може да влезе горелката в отвора. После при монтажа планката не е била влязла в жлебовете, пропаднала е и са започнали да влизат пелети зад нея които са горели.
Сега вече работи нормално.
Благодаря ви на всички.
oksan - напреднал
filmatoplo написа:
Горелката да не е била на макс :? , друго освен нещо тези котли да завихрят пламъка така че той да се връща върху горелката .На два пъти ми прави впечатление при точно такъв котел и мощност , само горелките ИВГ да се нагрява доста корпуса на горелката и спира по температура :? -тогава го преписах на това че първоначално пържих горелката на макс 40 киловата. При монтаж на горелка ГП 32 киловата на макс работа 4 часа с температура на водата 85 градуса , корпуса остана студен :wink: .Разберете ме правилно-първия отсег на Боша по принцип се явява път без изход -пламъка на горелката е насочен и на там , понеже няма от къде да мине и се връща през зоната на горелката -ето ти прегряване в тази зона.
Заради всички мои проблеми доста дълго наблюдавах процесите на горене. Filmatoplo е прав, че горелката завихря пламъка в първия отсег. Забелязах, че вратичката през която са зарежда горивото се загрява много и дори затова сложих между нея и горния капак минерална вата с фолио за по малки загуби.
Има една метална плоча между първия отсег и следващия с тухличките. Чудех се дали няма да се подобри режима ако я махна?
Strahil - специалист
Има една метална плоча между първия отсег и следващия с тухличките. Чудех се дали няма да се подобри режима ако я махна?

Оксан, задължително се маха :drinkers: Тя е като работи на въглища котела
oksan - напреднал
Strahil написа:

Оксан, задължително се маха :drinkers: Тя е като работи на въглища котела
Благодаря за инфото.
:? В инструкцията на Ерато за монтажа на GP20+ на Bosch-a нищо не се споменава на тази тема.
filmatoplo - майстор
Бях забравил , за това -махни я тази преграда , виж в темата за ИВГ ЕС40 клипа на Лусиник .http://www.youtube.com/watch?v=eZ9Q3_Mxe5o#t=12
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Bosch Solid 2000 28KW Пелетна Горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: