• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Как да разбера кое е бързогоривно и кое е бавногоривно ? Кое да гледам ?
Choch - специалист
Колко тежат новите пелети?Най лесно за мен е при "време запалване" в сервизното меню.С широколистните пелети от миналата година времето беше 5 минути,доза 60...за 5 минути тази доза не изгаряше цялата-може би някъде около 65-70%, пелети макс бяха 38 през 30+секунди(това са настройките на техника който ми присъедини горелката) и паничката се препълваше.С течение на времето уцелих настройките мин-4,4,макс 20,през 20секунди,шнек 1350.С иглолистните пелети и при еднаква първоначална доза 5те минути идват много и когато излезе от режим запалване реално няма пелети а някаква мижава жар,с тези настройки при новите пелети топлината бягаше да топли гаргите,а не водата и съм имал случаи да не може да достигне зададена температура с часове!!!Модулация почти никаква.С леееки корекции в настройките на Пласткомфорт,заковах нещата.Ти поне имаш някаква видимост какво се случва в паничката-при мен не се получава затрупване във видимия от визьора край на паничката-даже виждам и реотаните.
Имаш ли достъп до сервизното меню?
feikot - специалист
С най-новия софт съм и пелети макс и мин ги нямам като опции,само пелети мин е представено в киловати. Като се палят и до следващата доза изгарят на 75% тия в паничката. Сега взех 6 чувала букови за проба,ще видя с тях как ще е
sihing - напреднал
feikot Вдигни време изгаряне от 15 на 20 колега. :yawinkle:
plastkomfort - специалист
Choch написа:
Колко тежат новите пелети?Най лесно за мен е при "време запалване" в сервизното меню.С широколистните пелети от миналата година времето беше 5 минути,доза 60...за 5 минути тази доза не изгаряше цялата-може би някъде около 65-70%, пелети макс бяха 38 през 30+секунди(това са настройките на техника който ми присъедини горелката) и паничката се препълваше.С течение на времето уцелих настройките мин-4,4,макс 20,през 20секунди,шнек 1350.С иглолистните пелети и при еднаква първоначална доза 5те минути идват много и когато излезе от режим запалване реално няма пелети а някаква мижава жар,с тези настройки при новите пелети топлината бягаше да топли гаргите,а не водата и съм имал случаи да не може да достигне зададена температура с часове!!!Модулация почти никаква.С леееки корекции в настройките на Пласткомфорт,заковах нещата.Ти поне имаш някаква видимост какво се случва в паничката-при мен не се получава затрупване във видимия от визьора край на паничката-даже виждам и реотаните.
Имаш ли достъп до сервизното меню?
Как се държи котела сега дай подробна информация като зададени градуси,квадратура,изолация и разход
feikot - специалист
Sihing от самото начало ми е на 20.Днес е първия ден с буковите пелети,но цял ден почти не е работило парното заради априлските температури и не мога да се произнеса относно разход или качество на самите пелети. Нито съм ги теглил,нито нищо...Ама горят със старите настройки и няма проблем.
Choch - специалист
Само да попитам кое наложи да сменяш вида пелети?Любопитството,цената?Аз взимам цялото прогнозно количество още през септември и ако се случи някакъв недостиг той ще е в края на отоплителния сезон и ще реагирам бързо...Не ми отговори дали имаш достъп до сервизното меню(едновременното натискане на долен и десен бутон)-ако имаш достъп -в меню вентилатор намали въздуха -може да подобриш разхода.
plastkomfort написа:
Как се държи котела сега дай подробна информация като зададени градуси,квадратура,изолация и разход
под 90м2(обем 192)на 2 етажа,външни стени без външна изолация,слагах 4 см минерална вата и ГК като правих цялостния вътрешен ремонт.Зададени градуси 52,ТГ на 3,имам някакви термометри по стаите-държи 22-23 градуса.Горелката си работи чудесно,дори и когато се поизпразни бойлера и в него нахлуе ледената вода,температурата не пада под 46 градуса,наваксването става в рамките на ...час и половина.Иначе за поддържането на тази температура(52) му е необходимо около 10минути да навакса :51,9->10%,на 10тия цикъл е около 50,6 и е на 100%,буха си още 7-8 минути и достига 52та градуса и влиза в модулация.и така 3-5 минути докато загуби температурата.
мин 2;макс 6,7,18секунди,40% въздух,дебит 1050.Разход първото засичане показа 9чувала за 7дни,което е с чувал надолу от преди.Оказа се че утре ще имам време и ще се занимая с котлето и зареждането на бункера...
edit:20,4кг на 24 часа работа с едно спиране заради задръстване(бункер пълно->пълно)
Последна промяна от Choch на съб дек 21, 2013 10:03 pm, променено общо 1 път.
feikot - специалист
Наложи го,че взех 600 кг. докато пуснат уж нашата линия,от която аз ще вземам....но по стар български обичай (че и италианци и турци са замесени) ще е след 16 януари пуска.До тогава ще съм с някакви други.Пробвах едни борови,добри са,но доста заминават,сега с буковите май е доооста по-добре.От снощи (около 00:00) до сега е със сигурност по-малко от чувал да е изгорила (15 кг.) да речем 10 кг. Но пък има доста пепел,може би толкова,колкото от 200 кг. борови

За сервизното-имам достъп,искаш да кажеш да намаля въздуха при запалването ли ? Сега е на 40
Choch - специалист
feikot написа:
За сервизното-имам достъп,искаш да кажеш да намаля въздуха при запалването ли ? Сега е на 40
Не,въздух горене е важния.При буковите може и да е добре да е с висок процент,но при боровите има друг ефект :wink:
feikot - специалист
Аз по клипа на Люси съм нагласял за боровите.45% даже беше последно,а и 50 % бил. Да го намалям като са борови,така ли ?
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: