• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tokbatak - специалист
Въздух запалване не играе роля за разхода. 40 е добре - при мен е 30.

Въздуха за горенето се регулира в меню настройки. Въздуха обаче се регулира най добре по цвета и формата на пламъка.
Ако подадеш повече въздух няма проблем с изгарянето, но има по големи загуби в комина/топлината по бързо отива там/ и по бързо изгаряне на горивото. По малко въздух - лошо изгаряне на пелетите, загубите са от не напълно изгоряло гориво.

Гледам всички задавате мн ниски температури за котелната вода. Нали все пак такива температури не се препоръчват от производителя на котела и специалистите
tokbatak - специалист
Аз горя чамови/иглолистни/ пелети с следните настройки на въздуха. мощност 18-20кВт вентилатор 50%; 24-26кВт, 60%; 30кВт - 70%.
За твоята мощност 50% със сигурност ще е множко.
Choch - специалист
tokbatak написа:
Гледам всички задавате мн ниски температури за котелната вода. Нали все пак такива температури не се препоръчват от производителя на котела и специалистите
И защо да се съобразявам с препоръките?Като вкарам котела в препоръката(над 70градуса) трябва да отварям прозорците а и гарантирано ще надуя разхода.И за какво да си правя този труд?Заради конденза?Котела струва хилядарка,убеден съм че с безмисленото поддържане на 70+градуса разхода на сезон ще е над един тон(350лв)отгоре.Тоест 3 години да изкара котела с дурашката експлоатация пак съм на равно.В крайна сметка-вещите са за да бачкат,а не да им робуваме...(очаквам сега някой да ме посъветва да си купя буфер(поне 1000литра)+един куп крайно нужни за продаване части/фитинги :rock:)
filmatoplo - майстор
:lol: очаквам сега някой да ме посъветва да си купя буфер(поне 1000литра)+един куп крайно нужни за продаване части/фитинги
plastkomfort - специалист
feikot написа:
Аз по клипа на Люси съм нагласял за боровите.45% даже беше последно,а и 50 % бил. Да го намалям като са борови,така ли ?
Погледни кумина ако пуши значи работата е зле.
При добро горене не трябва да пуши :-D
plastkomfort - специалист
А чугуна кога ли ще се скапа :?
filmatoplo - майстор
Чугуна от ниска температура нищо му няма , само от прегряване се скапва -окислява ,покафенява ,почервенява и се рони . :)http://prodavalnik.com/prodavam-kotel-d ... -i32714411
miroslav_cholich - специалист
Здравейте, за три дена съм изгорил 10 чувала което пак е множко, вентилатора е на 40 процента да не бяга топлото в комина
4 мин
18.6 макс
23 пауза
65 гр.
Прави ми впечатление че входящата вода е доста студена сигурно 35 гр.
Ако сложа трипътен винтил ще укаже ли влиание в разхода
filmatoplo - майстор
:? 30 градуса разлика подаваща и връщаща вода как го постигаш , след като пращаш 65 гр трябва да се връща 45 гр :? . :)
fedko - напреднал
При мане подаваща 67гр.,връщащата е 60 гр. много малка разлика . :?
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: