Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dkiosev - помощник
Здравейте,

Предполагам няма други отзиви, така че явно това ще е положението.

Ако някой помогне как да свържа електронния термостат (какво ще ми е нужно) и евентуално и такъв термометър, а не контактен добре, ако не може и по натам да се правят. Сега е важното да грейне преди да е дошла зимата.

Поздрави на всички и успех
georgievp - напреднал
Аз използвам ето този: http://stil-el.com/index.php?page=shop. ... &Itemid=90 и ми върши идеална работа. Изписва ти моментната температура и има настройка на хистерезис. Задължително трябва е вързан към UPS, тъй като изисква захранване за да работи.
iceheart - специалист
Нека и аз да се изкажа.... :) Разщирителния съд си го вземи 12 литра, ..... никога не слагай антифриз в системата....използвай пропилен-гликол, потопяем контактен термостат на Севал ще ти свърши идеална работа, потопяем термометър също, а относно камината аз лично ти препоръчвам да не си взимаш ъглова...., а може би .....Pryti S3 W13 или малко по голяма...., за помпата си вземи каквато намериш защото сега има малко дефицит, аз лично харесвам Грумфос, но и Вилото си е супер... Е изказах се и сега ще си седна........ :)
joro_vn - специалист
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BIN=1 ... r1&LH_FS=1

Ето термостати за всеки джоб.
Ако се поразрови човек има и още.
dkiosev - помощник
Благодаря за съветите,

По мое му този термостат ще го ползвам само и единствено да не ходя да пускам помпата аз а тя да се пуска сама. При условие че очаква от 12 до 15 паления на зима не мисля че програмируем термостат ще ми е необходим. Иначе дали потопяем или контактен, нещата ми се струват що годе еднакви.

Камината вече е купена, и ще е тя, 2 радиатора ще трябва да ги сгрее а и съм ограничен от мястото малко или много и тя в ъгъла си заспива. Остава само и да топли достатъчно.

Помпата ще я поръчвам WILO STAR-RS 25/4.

Поздрави
rambo_81 - помощник
Здравейте. Предстои ми изграждане на парно в тухлена къща от 120 м2. Сметнах,че ми е необходимо около 20 Кв отопление за стаите ( средно по 0.180 Кв/м2 тъй като не съм санирал още къщата. Смених само дограмата с PVC). Имам 2 бани и за двата бойлера съм сметнал общо 6 Кв. Така сумарно имам нужда от 26 Кв. Като не забравям да добавя още 3-5 Кв за да се презастраховам.
Въпросът ми е тази камина за вграждане на Прити TC W 28 http://prity-eu.com/bg/firebox-TC-W28.html ще ми върши ли работа или са му множко КВ-овете. Аз мисля, че в къщи няма как да достигна тези стойности, които ми ги дава производителя. Те май са макс. стойности.
А и още един въпрос - тръбите от колекторите до радиаторите смятам да са от Ф20 PEX-AL-PEX. Това проблем ли е или да ги сменя с Ф16. Питам, защото радиаторите за двете стаи и бойлера за едната баня ще са ми на поне 15 м. Добавка - всеки радиатор ще е със самостоятелно захранване от колекторите.
Май изписах много, а нищо съществено не съдържа :)
Благодаря предварително за компетентните отговори.
PCL82 - майстор
Внимавайте какъв енергиен клас помпи взимате. Вило и Грундфус имат модели с еднакъв напор и дебит, но различна ефективност. Някои са клас С, а други Клас А май бяха. Това определя и цените. Евтините модели са по-нефективни и в дългосрочен план излизат по-скъпи. Ефективните модели не са кой знае колко по-скъпи.
dkiosev - помощник
Здравейте,

Весела Коледа на всички.

Тъй като камината е готова и работи, ще спомена първите впечатления от работата и топлото:
Изображение
Изображение

Както го мислех - 20 ребра в спалнята и още 25 в детската. Радиатор в стаята при камината още няма.
Разширителния съд е вързан в топлия колектор, помпата е преди камината на студения вход (снимката на колекторите е малко преди свързването, ще кача и final по-късно).

Сложих автоматичен клапан за обезвъздушаване на студения колектор и ме съмнява, че от там засмуква въздух и като работи цял ден и привечер единия радиатор почва да румули, на сутринта и двата радиатора имат въздух. Като остане време ще го затапя да видим дали ще има резултат.

Иначе поддържам на целия етаж на къщата около 25-26 градуса. Опасенията, че печката няма да топли, останаха мит. В спалнята се стопля най-бавно и затова ще сложа още 4-5 ребра, тръбата до радиатора е ф16, но това вече не подлежи на промяна. Обмислям да сложа и 5 ребра NewAge 1600 http://www.bgtherm.com/store/product/14 ... -1600.html на стълбите, за да стоплям и тях и да използвам максимално водната риза на камината.

Ако някой може да се изкаже дали съм в права посока за появата на въздух в системата ще съм благодарен.

Весели празници.
Krelion - специалист
Разширителният съд-на връщащата/колко литра е?/.Авт.обезвъздушител има капачка,просто я затваряй,обезвъздушавай при спряна помпа.И те така...
dkiosev - помощник
Здравей,

Разширителният съд е на топлата вода, т.е. да го изместя на студената. Иначе е 13 литра.

Поздрави

Тема "Парно в къща - мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: