• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Аз давам акъл ама сега аз имам въпрос.
Явно съм си купил лоши пелет и правят доста пепел и шлака.
Като разход от 40 кг. В това време не мога да падна.
Как определяте през колко време да чисти и за колко секунди ? :?
Choch - специалист
plastkomfort написа:
Като разход от 40 кг. В това време не мога да падна.
тук не те разбрах,извинявай..
през нощта,когато дълго време работи в модулация ми се образува цяла буца шлака и сериозно количество пепел в паничката.А уж съм с po-hubawite пелети :wink: 12s през 5 min ама ще се пипа и там.Люси беше писал нещо за почистване през минута...
В момента съм през 1 минута за 5 секунди.
Миналата зима бях с други пелети и нямах такива проблеми.
val303 - специалист
plastkomfort
Здравей Би ли споделил каква площ отопляваш и с какъв котел си. И още нещо,сега с това почистване как е?
2 етажа по 115 квадрата без изолация само сменена дограма.
За почистването немога да кажа нищо от тази вечер съм с тези настройки.
Котела е виадрус 34.9кв.
Choch пусни един клип как работи твоята горелка.
feikot - специалист
tokbatak написа:
Задавайки пауза пелети, контролера си пресмята такава продължителност за работа на шнека че да пусне за час 4,17кг. пелети, независимо дали паузата е 15 секунди или е 40 секунди. Водещото е мощността.
Не искам да споря,но не мога да се съглася с това.Първо че за тоя час ще има модулация второ,че ако беше така,защо изобщо го има като опция за нагласяне на паузата,като толкова лесно са можели да сложат универсална пауза или плаваща спрямо светлодатчика.Струва ми се,че не си прав,но пак казвам,не искам да споря.

За настройките,единствено му казах да промени въздуха,защото ми се струва много.Нищо повече :)
Choch - специалист
plastkomfort написа:
Choch пусни един клип как работи твоята горелка.
http://youtu.be/Rgdxvr5PDs4
брей като го снимах не личеше че толкова много ми треперят ръцете :lol: :lol: :drinkers:
съжалявам за ултралошото качество,ама в така нареченото котелно е мегатясно (в 1,56 на 2,10 съм натъпкал всичко(котел,бойлер,бункер за над 225кила+шкаф за мивка и други шкафове-етажерки) и няма как да застана за да се получат по детайлни кадри
filmatoplo - майстор
:lol: :supz: супер -желанието е важно , от коустрофобията е (както и да се пише тая дума) :) .
tokbatak - специалист
Choch написа:
При нас със стария софт константните величини са въртенето на шнека(об/мин) и въздуха.Като оборотите не гарантират еднакво количество пелети всеки път...
Това мин и макс са вътрене на шнела едиколко си оборота.Поне до този извод стигнах.
Малко ми е мътно как контролера ще измери с точност въпросните 4,17кг пелети,като съм убеден че 10 пъти да се мери дебита-10 различни цифри ще се получат...но пък щом не може да се души горелката както при нас,тогава може да се пробва намаляването на пелетите чрез дебита на шнека
Благодаря за информацията - обаче е невъзможно от клипчето да разбера дали шнека прави толкова оборота колкото е заданието на "пелети макс" .
Точно за да се намали грешката от неравномерното падане на пелети се измерва шнека за 6 минути. ако искаш да ти е най точно измери си шнека за 60 минути колко кг. ще пусне, раздели на 10 и въведи полученото за шнек 6 минути. Дано да не скапеш моторчето! Хората все пак са сметнали че при измерване за 6 минути се достига необходимата точност, т.е. грешката е допустимо малка. А ако контролера не може да сметне колко пелети да пусне за да осигури исканата/зададената/ мощност, то тогава от това пелетна горелка не става. :lol:
Choch, при падането на поредната дозата луксомера отчита мн ниски стойности, огъня направо стихва! Според мен не е добре :?:
plastkomfort написа:
В момента съм през 1 минута за 5 секунди.
Миналата зима бях с други пелети и нямах такива проблеми.
Имайте впредвид че честото почистване .... то си е чисто издухване .... води до повишаване на разхода. :) Защо ли? :?: Защото издухваш покрай пепелта и неизгорели пелети в пепелника. :wink:
feikot написа:
Не искам да споря,но не мога да се съглася с това.Първо че за тоя час ще има модулация второ,че ако беше така,защо изобщо го има като опция за нагласяне на паузата,като толкова лесно са можели да сложат универсална пауза или плаваща спрямо светлодатчика.Струва ми се,че не си прав,но пак казвам,не искам да споря.
Според мен тази настройка е необходима и не може да е константа или пропорционална величина поради следните неща:
-Различни мощности при различните потребители
-Различни пелети
-Различни котли или камини
Ако пелетите горят и се разпалват по бавно при малко време следващата доза ще падне още докато се разпалва предишната доза - това не е добре. По луксомера може да се познае това. След падането на пелетите той отчита по малки стойности - примерно 60 лукса, когато тази порция се запали добре той отново ще показва около 95лукса. Обаче ако следващата доза падне преди да е достигнал 95 лукса...примерно на 85 лукса не е добре. Правилната пауза е когато луксомера достига 95лукса и гори извесно време при тази стойност преди да падне следващата доза.
За спора - някой беше казал че в спора се ражда истината.... така че няма лошо. :wink:
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: