• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
"За БОГА братя НЕ купувайте" /беше казал на времето един политик/ тревненски от М.Лазаров!!!
joro_vn - специалист
Хм, аз бях взел преди 2 години тревненски, бяха много добри, но вече не ми харесват транспортните разходи оттам.
Сега какъв е проблема ?
n.ganev - майстор
Миналият сезон се бях набълбукал с такива. Проблема е, че имат много пепел, правят много шлака, трудно вдигат градус. Струва ми се че им слагат доста кора. При горенето отделят странна миризма - имам чувството че се намирам в сладкарски цех.
savo_ - помощник
Вече 6-та зима се отоплявам на пелети. До сега, съм ползвал пелети от над 10 различни производителя. Миналата година, по препоръка на мой приятел взех от тези-клас А, 30% бук и 70% иглолистни-320лв/т. Минимално количество пепел, без шлака. Ако успея тази година пак ще взема от тях.

Прикачен файл

CAM00007-1.jpg
n.ganev - майстор
През март 2013 в Габрово се появи един украинец производител. Купих 200кг. пелети и ми харесаха.Казва, че съдържат 80% широколистно /дъб и бук/ и 20% иглолистно. За този сезон съм се заредил с такива. БИВАТ дори мога да кажа/напиша/, че се доближават до румънските, тъй като миналия сезон пробвах различни. Скоро ми каза, че е започнал да добавя и известно количество орех и преди три дена купих 200кг. Тези дни ще направя проби. Ако някой знае за добавяне на орехови стърготини - нека сподели.Дано не се разочаровам както със слънчогледовите. Между другото подарявам около 60 - 65кг. слънчогледови пелети/ф - 8/. койко е в регион Габрово - В.Търново и има желание да експериментира да заповяда. Виното и мезето за ракията - от мен.
earendil - напреднал
earendil написа:
Преди изобщо да навляза в "материята" с пелетите баща ми купи 3.т от тези:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/790 ... .05.51.jpg

Тъй като нямам база за сравнение незнам дали това, което остава от тях е много или малко.. че горят-горят.., но имаше проблеми със запалването .. днес увеличих първоначалната доза и сега като че ли си пали макар и малко бавно..

Получихме ги на 330 лв/тон за 3 тона...
Тези свършиха.. много лапа тая горелка.. топлим добре 120 м2, и по-слабо още 80 м2 (+топла вода) . Къщата е без изолация, със студена алуминиева дограма.
Сега в студеното отиват до 5 чувала/денонощие .. а преди 3-4 ... абе 3 тона заминаха от началото на отоплителния сезон.

Да се хврълям ли на баумакс-ски? Важното е да пали по-лесно, че сега някой път не ще.. И дали ще са по-калорични все пак?
feikot - специалист
Бате,ако ще купуваш баумакски,по-добре се топли с ел котел или на газ. 580 лв. за тон дават ли ти се ????

Ако имаш транспорт,ще ти намеря хубави.
Здравейте.За първи път съм във форума,така че ако допусна някоя грешка,не се сърдете много :? Ето и моето мнение по темата.Този сезон взех пелети от скравенските.Не знам вие какво мнение имате за тях,но аз повече няма да си купя такива-или поне докато съм сигурен,че са оправили проблема.А проблема е в дължината на пелетите(7-8см.).От началото на сезона на три пъти задръстваха маркуча на горелката и тя естествено спираше да работи.Сега изсипвам пелетите в един съд,натрошавам ги и едва тогава сипвам в контейнера.Свързах се с производителя за да обсъдим проблема,но явно на тях не им пука.Отговора им бе,че процеса на производство бил автоматизиран и не можели да гарантират 100% контрол =D> .На мен поне ми звучи много несериозно.
LazarGanev - "Велик майстор"
По стандарт пелети клас А трябва да са дълги максимум 4см, така че ако пише на опаковката че са клас А или имаш покупен документ откъдето да е видно че си купил такива можеш да ги съдиш или най-малкото да се обърнеш към КЗП
Здравейте.Предстои ми закупуване на 3 т. пелети от производител,чийто пелети пробвах преди месец-два.Качеството ми хареса.Сега се отваря възможност за безплатен транспорт и мисля да се възползвам.Въпросът ми към запознатите в технологията за производство на пелети,дали има разлика в качеството на продукта при положение ,че суровината е на открито и сега си е зима отвън.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: