Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Osiris - специалист
Каква тръба се слага за водно подово отопление ???? :?:
Eleanor
До колкото знам са специални 5-слойни и най-добрите са медни. Но не съм запозната подробно..
Успех!
няма значение. по твоя преценка.
masteradmin - майстор
И аз мисля 4е няма значение, но съм чувал че най често използват PEX-AL-PEX - омрежен полиетилен с алуминиева вложка. По важно е да помислиш как ще изолираш пода отдолу - май фибрана е най добър, въпреки че мойто подово в със стиропор и след това как ще навиеш тръбите по пода. Дали да не драсна една статиика ?

Прикачен файл

small-zemno-podovo.jpg
small-zemno-podovo.jpg (25.31 KиБ) Видяна 27520 пъти
Osiris - специалист
Аз съм с такива тръби а дали ще отдавот достатъчно топлина :?:
мислех от връщаштата вода на два радиатора да пусна и подово щото помещението е квадрат и половина от лира или радиатор направо няма смисъл :wink:
masteradmin - майстор
Да това е добра идея, гледай само да не хванеш входната защото този радятор след него винаги ще е "студен"
mien - специалист
predi mesec si napravih takova podovo,az sam na 1etaj i slojih otdolo 2sm. fibran,posle 4-5sm zamaska i mislia da slagam laminat .ta misalta mi be6e dali 6te otdava dostata4no toplina ili da si predvidia radiator
velsi - Почетен майстор
Ще отдава ами, къде иначе да отиде?! А и щом си сложил и изолация. И айде ако обичаш вече САМО на кирилица.
masteradmin - майстор
Аз съм с подово от 9 години и мисля че с ламинат ще му намалиш КПД-то значителни. По добре теракот или комбинация на теракот с ламинат. При това от нагряването незнаеш ламината какви канцерогенни изпарения ще пуска. Най добре питай в магазина но аз определено не бих сложил ламинат върху подово.
тези два сантиметра са ти малко при ламинат ти трябват поне 8см. тогава ще имаш около 10% загуба надолу.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: