• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За напорен вентилатор ли става дума -монтирах веднъж на 1 такъв котел -издъша от всякъде и пуши .Има и оригинални ,ядове берат и с тях клиенти .
Здравейте!
Есента си монтирахме котел solitech plus 7f(38-58кв)
Къщата е на 2 етажа по около 100кв.м
Всичко по инсталацията е сметнато от специалист,къщата е с двойна дървена дограма,без външна и вътрешна изолация,само мазаилка.
Проблема е следният: От началото на зимата-няма и 3 месеца сме изгорили 25кубика букови дърва и 40 чувала домбаски въглища,а вкъщи е едва 20 градуса-сутринта 15*! Вдига си градусите без проблем,но много бързо изгаря,пълним го догоре и след 2-2.5часа всичко е изгоряло и водата е 35 градуса.Къде бъркаме?Не ми се струва нормално да се зарежда котела през 2 часа и на ден по 3-4 чувала въглища да заминават и през ноще и сътринта да е студ!
filmatoplo - майстор
Колкото може по бързо го махайте този котел , утървайте се от него , имам монтирани 2-3 такива -същата работа .
plamenmaistora - специалист
И аз сьм с Демрад 24 киловата ,проблема ми беше в механичния термостат .сега сьм пелетна горелка клапата на кумина затворена работи без проблем.
filmatoplo - майстор
Предполагам колегата който има проблеми с котела , е със стария модел , по новия модел е с повече ходове и по добър топлообмен .Стария модел е без никакви ходове , гори само малко отпред и пуши като разпран дори със супер комин .Ако имаш възможност -го махай .Само за информация , в моя град дават изгодно втора ръка Виадрус У22 брой секции 8 ,на един сезон работа , заедно с бойлер 500 литра с серпентина,трипътен вентил, две помпи ,мембранен разширителен съд -всичко комплект за 1500 лв.
А знаете ли дали може да се махне вентилатора и да се монтира механичната джаджа дето отваря и затваря вратата.Съпръга ми смята,че вентилатора издухва всичко и затова се получава така.Той и като спре пак си гори огъня.
filmatoplo - майстор
Само за информация , в моя град дават изгодно втора ръка Виадрус У22 брой секции 8 ,на един сезон работа , заедно с бойлер 500 литра с серпентина,трипътен вентил, две помпи ,мембранен разширителен съд -всичко комплект за 1500 лв.[/quote]

Само за информация -вчера колега от форума дойде и купи комплекта :wink: който изпревари той :) .
Здравейте както писах по горе моят котел е солитеч 24 киловата нее триходов,от по старитее.Вьтре има место за чугунени плочи които увеличават пьтя на пламька.Или намалете вентилатора по кротко да гори,или поставетв механичен термостат за вратичката.
Иклапата на кумина колкото меже затворена.
В yotobe има клипчета.
Дано дасъм бил полезен.
Прикачен файл:
PC210754.JPG
С пелетна горелка работи много добре.
filmatoplo - майстор
:) За горелката браво =D> , но ако някой ден я монтираш на друг котел ще намалиш разхода и други неуредици .Направи си котел с топлообменник с вертикални тръби мернах такъв тук някой да си прави . :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "СОЛИТЕХ котел твърдо гориво проблем солитех solitech" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: