• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
LazarGanev написа:
Юлиян Петров, нямам думи, насадили са те на пачи яйца. За 110м2 - 32кВт горелка с минимална мощност 10кВт - това е пълно безхаберие. Това, което веднага трябва да направиш е да сложиш стаен термостат, а в дългосрочен план или смяна на горелката, или монтаж на буфер. Мисля че първия вариант ще ти излезе доста по-евтин.
Колега Ганев неможе ли а намали киловатите на горелката като намали времето за работа на шнека и увеличи паузата???Съответно и скоростите на вентилатора.
Стайният термостат какво ще му помогне ?Котела нали и без това си му изключва за час и половина.
Лошото е че студеното време свърши за да се правят каквито и да било настройки.
Буфера ТОЛКОВА ли е скъп че една нова горелка ще му излезе по-евтино??? :shock:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами буфер с пълното оборудване излиза към 1500-2000лв в зависимост от големината му, а ако продаде тази горелка и купи нова може да се размине с 500лв загуба. С настройки не може да постигне нищо. Един Зил колкото и да го настройваш не може да докара до разхода на Корса
rosso666 - специалист
LazarGanev написа:
Ами буфер с пълното оборудване излиза към 1500-2000лв в зависимост от големината му, а ако продаде тази горелка и купи нова може да се размине с 500лв загуба. С настройки не може да постигне нищо. Един Зил колкото и да го настройваш не може да докара до разхода на Корса
Поне на жигула???неможе ли да го докара ;)
Те от ЕРАТО по котела ли са подбирали горелката или по необходимата консумация на къщата??Не правят ли замервания изчисления?
Имам един приятел от квартала(Враждебна) който със същия като на колегата котел и горелка GP20/32kw(втора генерация-като моята ама без модификацията :snakeman: )топли около130кв.м и миналата зима е изгорил около 5-тонапелети.
Тази година ще видим че той пък случи на лоши пелети .....(къщата е с изолация)
Да, много колеги правят така - по котела избират горелката, а не според нуждите - тъжно, но факт.
filmatoplo - майстор
Както и да е -може 32 киловатовата горелка да стане каква то си поискаш по надолу мощна , горивната камера, шнек и вентилатор са почти еднакви при 18 клв, 25 и 32 , влиза в настройки и намаля гориво и въздух , ако трябва ще смени платките и пак ще стане . :wink: Най добре е както казва Лазар -горелката според нуждите , след свършен факт само ядове и експерименти .
rosso666 - специалист
filmatoplo написа:
Както и да е -може 32 киловатовата горелка да стане каква то си поискаш по надолу мощна , горивната камера, шнек и вентилатор са почти еднакви при 18 клв, 25 и 32 , влиза в настройки и намаля гориво и въздух , ако трябва ще смени платките и пак ще стане . :wink: Най добре е както казва Лазар -горелката според нуждите , след свършен факт само ядове и експерименти .
Ако съдя по горелката на комшията(32кв) вентилатора е по-голям от този на 25кв,но мисля че не е проблем това-нали може да се гласи скоростта на въртене.Просто ако може колегата да увеличи паузата на шнекаили да намали работата му.И да премери колко грама пелети пуска за 6 мин.И да се надява обещаните студове да свалят температурата до минусова за няколко дена. :mrgreen:
filmatoplo - майстор
Различава се с малко 32 ката , ама все пак тя трябва на пълна мощност да изпапа 150 кила за 24 часа :wink: .
Юлиян Петров - помощник
Здравеите на всички и благодаря за отговорите не съм писал защото два дни правих експерименти с парното :? . Промених наклона на шнека , наредих два реда огнеупорни тухли в средата на огнището на котела така че огъня на горелката да се разделя на две струи и да удря в стените на котела, притворих клапата на котела до толкова че да не връща през щнека и резултата е по бързо достигане на работна температура и разход около 40-45 кг. за 24ч. непрекъсната работа температура в помещенията 21гр. термо главите са на 3-та степен. Ще оставя котела да работи така поне 3-4 дена нищо че е топло искам да го засека за по голям период от време защото майстора ми твърди че разхода бил висок защото не била загряла сградата. Лазаре благодаря за отговора само не разбрах съветваш ме да сложа стаен термостат или да смена горелката то е ясно че съм се прехендрил ама тоя цирк с монтажи и демонтажи на горелки тръби и тн. някак ми идва много.
Последна промяна от Юлиян Петров на пон фев 24, 2014 10:35 am, променено общо 1 път.
Юлиян Петров - помощник
rosso666 значи палзата и въртенето на шнека не мога да променям или поне аз не знам от къде става това. Засичал съм разхода за 10 минути при мощност 10 киловата пуска 330 гр, което прави около 2 кг, на час предполагам че при 20 киловата ще е около 4 килограма на час, засичането съм го правил по метода описан от Лазар Ганев. Само да питам ако си купа стаен термостат пак ли трябва да викам техниците на Ерато да го монтират или мога и сам. Съжалявам че не знаех за този форум по рано преди да направя всички покупки като котел горелка и тн. може би съм сбъркал с избор на котел може би трябваше да взема Бош както ме съветваше мой приятел ама аз не чугунено да е здраво да е е нати сега :-D както викат в наше село свирено е вече.
Юлиян Петров, не мога да си представя как в това топло време горелката ще работи постоянно на 9 кВт без да изключва, но това показват двата ти експеримента. Това означава че имаш много големи топлозагуби на жилището - помисли в тази посока. Как така горелката работи на 10кВт (2кг/час) 24 часа (45кг пелети на денонощие) и температурата в къщи е само 21*С, при външна 10-15*С - да не би в палатка ли живееш :) .
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: