• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
КОлегата ми даде мноого добра идея за горелка от двигателен цилиндър.Но аз се замислям за направата на ретортна горелка подобна на тази:
https://www.google.bg/search?q=kostrzew ... B306%3B317.
Ще съм Ви благодарен ако помогнете за самото оразмеряване на горелката .
Колко трябва да е диаметъра на горивната камера.колко трябва да е дълбочината и .Винта на шнека с каква стъпка трябва да е .
На мене ще ми е достатъчна 18 киловатова горелка.Незнам размерите на горелката до колко са обвързани с мощноста и.
Ако някой знае сайтове с търсената от мен информация да помага.Искам да направя такава горелка основно щот с мята не мога да горя дървен чипс и трици.НЯма да използвам въглища и подобни глупости.
Благодаря предварително.
boris_4 - напреднал
Колега rosso една от възможностите е да помолите килегата s_s1 след сезона да си разглоби горелката хем да я почисти хем да я скицира и да качи скиците във форума.
zigi - напреднал
Вярно ли е че е по добре горивната камера да е от хром никел? Кое е по добро като ефективност: термоглави или стаен термостат. Нова идея за първи опит и за да не купувам още хромникел ще пробвам с риза от МАЗ 500 размер -130мм.
joro39 - специалист
дайте някаква примерна схема на горивната камера на командо или пелтеч.
s_s1 - специалист
boris_4 написа:
Колега rosso една от възможностите е да помолите килегата s_s1 след сезона да си разглоби горелката хем да я почисти хем да я скицира и да качи скиците във форума.
За разглобяване мога да се хвана и да я разглобя, но това със скициране и оразмеряване, ако трябва за да го върша не мисля, че ми е по силите. Даже не знам после дали ще я сглобя. В инструкцията на потребителя има съвсем бегло описание и няколко снимки, никъде не е описано /или поне аз не си спомням да е описано/ как се разглобява и на колко часа/дни работа се прави.
Шнека на горелката е подобен на този, който някои от колегите го намериха и линкнаха с цена от около 1100 лв. Само, че на моя самата горелка е Фи, а не правоъгълна.

Ако мога да отговоря на други Ваши въпроси, ще го сторя с удоволствие.
boris_4 - напреднал
Колега s_s1 аз живея на морето за това ти предлагам лятото да ми доидеш на гости заедно с горелката.Аз ще я разглобя ще я скицирам и отново ще я сглобя.Ако някои се интерисува от моята гарелка ще напгавя същото.
zigi - напреднал
Ризата пристигна, оразмерих дъното и му направих отворите след което спретнах и решетката. Снимки утре. За сега се получава с горивната камера. Направих и пробен шнек от медна тръбичка- по лесно се огъва и се получи доста сносен на вид, но в действие не знам. Остава само да монтирам свещта и една две ламъринки и ще следва цялостно сглобяване.
Radoslaw - специалист
boris_4 написа:
Колега s_s1 аз живея на морето за това ти предлагам лятото да ми доидеш на гости заедно с горелката.Аз ще я разглобя ще я скицирам и отново ще я сглобя.Ако някои се интерисува от моята гарелка ще напгавя същото.
Boris_4,нещо не мога да те разбера и се извинявам ,че се намесвам.Горелката на s_s1 не по хубава от твоята.Просто има по хубав котел и софтуер на горелката.Тъй ,че копиране на горелката е просто безмислено.Повярвай ми от доста време се опитвам да направа нещо по въпроса но си е пълна глупост.Днес ме впечатли едно изказване по радиото .Просто ние в България сме на 3 крачки от старта в сравнение с Европейците.Всичко тук е по скъпо.Говоря все пак са професионално изпълнение ,това ,което си купил и би искал да направиш ,най малкото на същото качество.Само че това с двигател от Продавалника или шнекове са по 8 лв на метър не става.Не че не може да се направи ,ама си е гаражно откъдето и да го погледнеш.Тия дни ще кача снимки и чертежи щом толкова искаш .Не знам само че до колко ще ти помогнат.Как би могъл да ти направят чугунените отливки ,шнека.
rosso666 - специалист
Може ли да разберем каква марка е горелката на колегата Борис.
Да попитам когато търся редуктор с какви предавателни числа трябва да бъде за да става за щнек.
boris_4 - напреднал
Моята горелка се казва BRUCER.Понеже е сложна чугунена отливка не мисля, че е по силите на всеки дири и технически грамотен човек.Това ме навежда на мисълта,че по ласно е да се копира стоманена ретортна горелка.Мисля,че за тебе е по добре да се опиташ да гориш слънчогледови пелети.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: