• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
angel_ov - специалист
И за колко време се избива една такава инвестиция, ако въобще се избива? Като гледам мои познати и колеги какви сметки плащат въобще не ми изглежда икономично. Апартамент 105 кв.м на ток с конвекторни радиатори в студените месеци тази година 260 лв. като лятото плащам 60 лв. ток. т.е 200 лв. е за отопление като температурите са 20-24 градуса. За подобен апартамент на газ 350 лв и отделно ток. Нещо не ми се връзва икономията. Мисля да пробвам инфрачервеното отопление в едно помещение и ако ми хареса ще накача панели навсякъде.
ESPACE - майстор
angel_ov написа:
Апартамент 105 кв.м на ток с конвекторни радиатори в студените месеци тази година 260 лв. като лятото плащам 60 лв. ток. т.е 200 лв. е за отопление като температурите са 20-24 градуса. За подобен апартамент на газ 350 лв и отделно ток.
Подобен е ключа към загадката. Тя и ЗАЗ-ката е подобна на Мерцедес като ги гледаш от 1км. Та приказки от 1001 нощ са това, което пишеш!
angel_ov - специалист
ESPACE написа:
angel_ov написа:
Апартамент 105 кв.м на ток с конвекторни радиатори в студените месеци тази година 260 лв. като лятото плащам 60 лв. ток. т.е 200 лв. е за отопление като температурите са 20-24 градуса. За подобен апартамент на газ 350 лв и отделно ток.
Подобен е ключа към загадката. Тя и ЗАЗ-ката е подобна на Мерцедес като ги гледаш от 1км. Та приказки от 1001 нощ са това, което пишеш!
Щом смяташ. Никого не ангажирам с моето мнение. Просто споделям наблюдения. При колите има много фактори, тук целта е единствено да постигнеш комфортната ти температура в помещението. Имам изградена инсталация в апартамента само котел трябва да бодна, но нещо ми се обезсмисля. Монополистите ни зарибяваха, от 9 семейства във входа никой не се закачи. Защо ли? Финансовия проблем го изключваме и при 9 семейства.
angel_ov - специалист
Отговор по темата “Отопление на газ-изгодно ли е?“ ДА, но не и в БГ.
"Бит и е..ан не си признават“
tretre - специалист
Пичове, не разбрахте ли че въздуха не трябва да се движи бързо и отоплителния уред не трябва да шуми??!
Тези конвекторни радиатори са едно позабравено старо изобретение. Едно време в халетата ги ползваха доста като касетъчни топлоносители.
А да се оплаква от газта всеки може, но повечето са с котли на 10 години, с минимална мощност 15кв и щом къщата им е измазана си мислят че имат изолация...
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: