• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ако разбирам правилно Bosolid Commo e сравнително добро решение, не вярвам да има някой да държи да дава повече пари :).
Strahil - специалист
lionko написа:
Ако разбирам правилно Bosolid Commo e сравнително добро решение, не вярвам да има някой да държи да дава повече пари :).

Ами решението и парите са си твои, но и другото важно нещо според мен е сервиза . Има шарлатани които продават колекционерски бройки - 1-10бр с което сервиз не се прави , а камо ли да подържат сервизни части на склад и ако трябва да ги внасят от чужбина..отидоха седмици ,а авариите най често стават през зимата. И недай си боже да се наложи сервизът им да пътува 100-200км -жив ще те одерат. Това е тема ТАБУ естествено .
За Bisolid Commo това ти е дистрибуторска и сервизна мрежа http://site.ecotherm.bg/otoplenie/bg/distributors.php
.Прилича да постигат сериозни обеми с толкова дистрибутори , а и ще имаш близо до теб сервиз .Добре е да видиш и при другите камини как им е дистрибуцията/сервиза
syncho - майстор
Strahile много ги хвалиш тези. Реално сблъсквал ли си се с някой от тези сервизи? Страшно много хора са ми се оплаквали, че са чакали със седмици да благоволят да пристигнат на място. Да не говорим, че и компетентността им е доста под въпрос. Не искам да звуча, че са единствените такива, но тях специално не ми ги хвали изобщо.

Да не говорим, че този модел ще е доста голям като мощност за това, което му трябва на lionko.
jabata - специалист
lionko написа:
По-тази логика човек може да си вземе един BurnIt, и ела тогава да видиш какво означават проблеми. Е има хора които са с BurnIt и нямат проблеми, но има и много такива които непрекъснато реват във формума от тях. Всичко е въпрос на късмет. Не че имам нещо против българското, напротив. Но за съжаление в много случай, БГ производителите нямат никакво отношение към клинета.
Но назад към темата, за да е евтино едно нещо, то трябва да има причини. Я контролера е китайски, я сглобката е някаква напасвана, я нещо друго.
Някой може ли да каже, тези Bisolid с какви контролери са, и колко са надеждни?

Що се отнася до сервиза, гореспоменатите италиянски камини, също са често продавани в БГ, и съответно вносителите си имат и резервни части на склад, и не е необходимо внос от Италия. Е изключение правят неща които не спадат към консумативите, и практиката показва че те рядко се развалят.
А пък аз от опит мога да кажа, че в един студен ден, камината ми се развали, още докато се чудя как да се топля, звъннах на техника (беше неделя), и той още на следващия ден рано сутринта беше в къщи и за един час се оправи.
jabata - специалист
Strahil написа:
lionko написа:
За Bisolid Commo това ти е дистрибуторска и сервизна мрежа http://site.ecotherm.bg/otoplenie/bg/distributors.php
.Прилича да постигат сериозни обеми с толкова дистрибутори , а и ще имаш близо до теб сервиз .Добре е да видиш и при другите камини как им е дистрибуцията/сервиза
От линка ясно се вижда, че това са ерато. Пак от опит ти казвам че зимата техниците на Ерато пристигат на 3-до 5 ден в зависимост от това колко са натоварени. Отделно, че това са отделни дистрибутори, които при тях нямат нищо, и трябва да го изпишат от склада в София или Хасково, при което отидоха още 2 дена.
Ами за това време, пристигат частите на Ravelli или Extraflame
syncho - майстор
jabata няма какво да се заблуждаваме. Един сериозен сервиз винаги има тези части, които има най-голяма вероятност да дефектират на склад, така че в 90% от случаите не се и налага да се чака доставка, която както каза не е и кой знае колко време.
Интересно е, че са породи спор за да стане ясно за какво става дума.
Това с китайскито и.т.н особено доставки на части не ме притеснява.
Аз също имам сервиз за ловните камери и също внасям и мога да си доставя от всяка точка на света за 6 дни.

Избора се състи в това да се намери продукт, който не се скапва след 10 работни дни.
Ясно е, че по-скопъто би трябвало да е по-добре, но нека да се дадат конкретни обосновки за това.
Защото например в моята сфера не най-скъпата камера е най-добрата.

Все ми се иска да влезна в цена около 4000 - 4500. Защото всичките печки ако трябва да съм честен ми изгледат грозни, т.е дизайна не ме интересува.
Важна е здравината и лесната настройка. НА техници отдавна не разчитам, защото в Бг всеки втори е техник.
syncho - майстор
Както най-вероятно е при камерите, които предлагаш, най-добре е да погледнеш продукта, за да усетиш разликата. Съответно, колкото и да ти говоря аз или който и да е било по-добре да видиш с очи и да пипнеш с ръка, за да видиш реално разликите. Техническите данни на хартия са най-лесните за споделяне, ако искаш всичко мога да ти обясня.
Съгласен съм абсолютно макар, че съм привърженик на online търговията.
Къде мога да дойда на място да се срещен и да поговорим и разгледам?
syncho - майстор
Ако имаш път към Пловдив, ние сме на изхода от село Труд в дясно - влизаш в локалното на Лукойл-а и продължаваш по него и ще видиш сградата ни в дясно. Ако ли не, към 17 Май ще имам път към Троян и тогава може да се видим.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31

Тема "Камина на пелети с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: