• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sande34 - специалист
Ако не слагаш вътрешен шнек в горелката- става но ще имаш проблем с почистването на шлаката. Ще ти трябвамощен вентилатор да чисти и слаб вентилатор да гори. Или трябва да са два или да контролираш въздуха в големи граници. Ака ти е силен ветъра при горенето ще се дави огъня и няма да гори ефективно също ще прави стъкловидни слитъцишлака затова ветъра требва да е съвсем слаб. А за да издуха пепелтта требва мощен ветър. Т.е. Или инвестирай в читав контролер или в два вентилатора.По добре контролер. Това е сигурно.
Предния борд требва да е по нисък за да прескача пепелта при чистене или силно наклонен напред
По принцип тази конструкция с която си се захванал е бита карта. Разгледай кръглите камери и монтирай вътрешен шнек. Тва като съвет от мен.
Тази конструкция е ефтина като изпълнение но предполага да гориш скъпи пелети без пепел.И е за малки мощности до 6-8 КВ. Зависи какво ще топлиш.
zigi - напреднал
По принцип ще топля тристаен апартамент + кухня. Котела ми е прити и ако не се лъжа беше нещо около 18kw. Това дето го предлагаш с хоризонтален шнек който да подава пелетите директно в камерата нещо не го вдявам. В смисъл как не се запалват пелетите които са в шнека? И най лошото е че не ми идва идея как да стане с вътрешен шнек и този вентилатор. Съгласен съм с теб и акъла който ми даваш но в крайна сметка не схващам освен да подава пелетите вътрешният шнек не прави нищо друго. Дето казваш за нагар и не знам си кво къде ще се образува? По тръбата дето падат пелетите ли или в горивната камера? И един въпрос този шнек влиза ли в горивната камера или свършва с самото начало на камерата?
plamenmaistora - специалист
Лек наклон ама на къде?
Имам 2 ризи 110 мм и 125 мм коя щее по подходяща за 24 киловата котел?
колко мм да е тръбата за втория шнек?
Благодаря на всички отговорили във форума.
joro39 - специалист
колеги дайте предложение за мотор-редуктор за малкия шнек ,но на 220 в
plamenmaistora - специалист
Здравейте колеги да подновим темата.Направих горелка с втори шнек днес я запалих гори много добре но пуши през отвора за пелетите.Моля някой ако знае каква е причината нека пише.
Шнека е 12 волта но няма проблеми.

Колегата Joro39 може да ползва мотор и захранване 12 в. и реле 220волта.
Снемки и видео скоро.
joro39 - специалист
аз ползвам на 12 волта ,но искам на 220 волта.
joro39 написа:
аз ползвам на 12 волта ,но искам на 220 волта.
http://motor-barbeque.com/10.html В този магазин има редуктори на 220 волта.Моят редуктор за шнека на пелетната горелка си го купих от тук.
joro39 - специалист
искам 30 -40 оборота ,а там няма.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: