• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

и аз смятам, че постигнахме добър разход с БГ печка:) не е за вярване ........
Градусите на водата бяха между 50 и 55, температурата в помещенията беше между 24/25
Пускахме печката да работи в късният следобяд докато не свършат пелетите в бункера.
През деня беше топло, защото задържаше топлината.
Но да не забравяме, че зимата беше топла, а ние за първа година се отопляваме с тази система.

Надявам се, че съм била изчерпателна.
naskov - майстор
angijulay написа:

Надявам се, че съм била изчерпателна.
Ако може да кажеш колко киловата беше камината?
geniya - специалист
Да използвам темата и да питам:Как се съхраняват пелети в чували по 15кг?Наредил съм ги на редове шест реда по 15кг, стъпили върху палети.Чувалите имат фабрично направени отвори в средата на чувала отгоре и отдолу, но когато са наредени на редове отворите са запушени.Дали ще е проблем, гаража е сух и хладен защото е северен.
plastkomfort написа:
Туй да не е котле :?
Туй не е котле, туй е печка
geniya - специалист
geniya написа:
Да използвам темата и да питам:Как се съхраняват пелети в чували по 15кг?Наредил съм ги на редове шест реда по 15кг, стъпили върху палети.Чувалите имат фабрично направени отвори в средата на чувала отгоре и отдолу, но когато са наредени на редове отворите са запушени.Дали ще е проблем, гаража е сух и хладен защото е северен.
Никой ли няма мнение??? :sad:
Christo - майстор
Пелетите са по-сухи от сухия въздух и не им трябва проветряване. Тези отвори са за да излиза излишният въздух, останал при пълненето на чувалите. Горил съм пелети, останали от предишен отоплителен сезон, съхранявани в стандартните чували в сутерен, без никакви проблеми. Пелети, оставени на въздух, бавно се овлажняват и в края на краищата стават негодни.
timo1 - специалист
нищо им няма,днес доидоха и нашите.
mr_mitko - напреднал
Привет на всички.Да ви споделя и аз моята калкулация.За периода 05.11.2013-20.04.2014 при непрекъснато горене(изключвам топлите дни и времето за почистване) разходът ми е 5200кг. пелети на Проджетто-Разлог.Поздрави!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: