• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Колега Есенов :) питаш ме за съвсем обикновени неща от отоплението , на които сам може да си отговориш по пътя на логиката .Естествено че с тези екстри , отпада това да си ги купуваш допълнително , приложени на практика пък ще ти свършат такава работа с която ще имаш комфорт и икономия .Да -контрола на втората помпа е за бойлер , в место помпа може да се сложи вентил с ел задвижка , и тогава минаваш само с помпата на котела .Прочети инструкциите на горелката , там има и схема на свързване :) .
essenov - специалист
Мерси, Филме, май ми светна. От много четене вече се по(о)бърках. :prost:
filmatoplo - майстор
Айде да обменяме опит , на какви котли сте монтирали горелки Грейко :? .
milenskior - специалист
Аз вече съм написал на какъв котел съм я монтирал(Виадрус 29 KW, защото такъв имам засега).
В крайна сметка реших да си направя плочите, обаче правите ги отпуснах малко по големи (с 20 мм повече) от чертежа на колегата и така процепа който остана от зад за огъня е около 9 см.
Миналата седмици 2 вечери палих парното, че беше студено и при максимална мощност на горелката кюнеца на изхода на котела си го държах спокойно с ръка. Нямам термометър там и в момента нямам с какво да измеря температурата на изходящите газове, но смятам че не е повече от 100 градуса, че и по-малко щом си държа ръката на кюнеца.
В това отношение(тоблообмен) явно няма да е толкова зле този котел, но има друг "проблем", който ме дразни.
Със слънчогледови пелети много бързо се събира пепел и шлака пред горелката понеже разстоянието между нея и скарата е малко и няма как да се увеличи, което ще е проблем ако реша да се топля само с такива пелети. Това значи че ще трябва да отварям котела няколко пъти на ден за да изчиствам пепелта пред горелката, защото има вероятност да се задръсти пред нея и не се знае какво ще се случи с горенето, което не е много гот и е в разрез с удобството на отоплението с пелети.
Ако котела е друг при който пепелта пада директно в пепелника и същия може да се изхвърли без да се спира горелката, то тогава би било много по удобно за потребителя. Предполагам, че на котела на Грейко може така да се изхвърля пепелника, защото горелката стои от страни над него.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Айде да обменяме опит , на какви котли сте монтирали горелки Грейко :? .
Предстои монтаж на Атмос.
AirKing - помощник
Здравейте. Интересува ме какви са ви впечатленията от новия котел на Грейко от тези които са го монтирали. И има ли 30 Kw такъв?
n.ganev - майстор
В събота метнах едно RB 20 на ПРИТИ. Тд.г. = 240гр. Заварих два винкела 20Х20отвътре на котлето на ниво врата и днес отскочих до една от леярните при нас. Взех 3бр. ЧУГУНЕНИ ПЛОЧИ с размери 420х120х5 и така в дъното остана 40мм разстояние. Монтаж на трипътен вентил. Резултат - Тд.г. = 150-160гр. при Тк = 64гр. Но втора вечер се боря с въздух в два от радиаторите, които са под нивото на котела. Предстои монтаж на едно СИМЕ и ВИАДРУС.
n.ganev - майстор
AirKing написа:
Здравейте. Интересува ме какви са ви впечатленията от новия котел на Грейко от тези които са го монтирали. И има ли 30 Kw такъв?
В петък бях при управителя на "GREYKO" и "НИКИ 96" / тъй като някои "колеги" от форума не са наясно и са решили да се заяждат с хората, които имат желание да помогнат на питащите / и на запитвания по телефона за котли, отговора беше : "Котли - само по заявка тъй като не можем да насмогнем!".
filmatoplo - майстор
Колко киловата е Атмоса , и на коя врата ще се монтира горелката :? , предстои ми монтаж на Атмос комби 50 .Ще следя монтажа на Симето , имайте предвид че на Симето глидера отгоре е с отвори и ако се поставят плочи веднага запращат газовете в комина .Да ви питам -пипате ли въздуха при настройките на горелката .
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: